Gündem Herkesin yapabileceği sade kek tarifi

Herkesin yapabileceği sade kek tarifi

30.04.2018 - 13:28 | Son Güncellenme:

Kek söz konusu olduğunda yüzlerce çeşit mevcuttur. Kakaolu kekten tuzlu keke uzanan pek çok tarif mevcuttur. Kişilerin damak zevkine ve tercihlerine göre bu liste uzayıp gitmektedir. Bu yüzlerce tarifin içerisinde belki de hem en lezzetlisi hem de en kolayı sade kektir.

Herkesin yapabileceği sade kek tarifi

Sade kek yumuşak görünümü ile herkesi cezbetmektedir. Herkesin sevdiği sade kek tarifi oldukça kolaydır. Bazıları bu sade keki süsleyerek keke daha zengin ve farklı bir görünüm verme yolunu tercih etmektedir.

Haberin Devamı

Sade kek tarifi

Sade kek için neredeyse her kekte ana malzeme olarak kullanılan malzemeler kullanılmaktadır. Bunları sıralayacak olursak;

· 3 adet yumurta

· 1 su bardağı şeker

· 1 su bardağı yağ

· 1 su bardağı un

· 1 su bardağı süt

· 1 paket kabartma tozu

· 1 paket vanilya

Sade kek nasıl yapılır?

Öncelikle 3 adet yumurta ve bir su bardağı şeker iyice karıştırılır. Karışım çırpıcı yardımı ile bembeyaz hale gelip köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra bir su bardağı yağ, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya hazırlanan karışıma eklenerek iyice çırpılır. Kek karışımının iyice birbirine karıştığı, homojen bir karışım olduğuna kanaat getirildiğinde kek karışımı istenilen şekildeki kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış fırında kek iyice kabarana kadar pişirilir.

Haberin Devamı

Sade kek nasıl süslenebilir?

Sade kek süslenerek tüketilmek istenirse çeşitli süsleme yollarından biri ile kek daha zengin bir hale getirilebilir. Örneğin; kek soğuyup kek kalıbından çıkarıldıktan sonra 100 gram kadar bitter çikolata benmari usulünde eritilir. Erimiş karışım, kek kalıbından çıkarılıp sunum yapılacak tabağa koyulan kekin üzerinde gezdirilir.

Bunun dışında süt ile hazırlanan krem şanti, şekil verilecek tüpe boşaltılıp kek üzerinde çeşitli süslemeler gerçekleştirilebilir. Draje çikolatalar veya şekerler bu süslemenin üzerine yerleştirilerek sunum oldukça lezzetli bir görünüme kavuşturulabilir.