Gündem ‘Hukuki durumu nedeniyle reddedildi’

‘Hukuki durumu nedeniyle reddedildi’

02.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aktif siyasetten çekildiğini açıklayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı talebinde bulunduğunu ancak bu talebinin gerekçesiz biçimde reddedildiği” açıklamasına HDP’den yanıt geldi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, hukuki durumu nedeniyle Demirtaş’ın talebinin değerlendirilmediğini söyledi. Günay, kongre sürecini başlattıklarını açıkladı.

‘Hukuki durumu nedeniyle reddedildi’

NAMIK DURUKAN Ankara - Artı Gerçek’te yayınlanan röportajında, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin “Hem üzüldüm hem de muhalefetin seçim akşamı verdiği dağınık görüntüye öfkelendim” ifadelerini kullanan Demirtaş, HDP’nin adaylık teklifini gerekçe göstermeden reddettiğini de açıkladı.

Haberin Devamı

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, yeniden yapılanma sürecine ilişkin dün düzenlediği basın toplantısında Demirtaş’ın açıklamalarına da yanıt verdi. Günay, “Elbette ki kendisi önceki dönem Eş Genel Başkanımız. Bütün parti stratejisini ve seçim stratejisini de kurullarda tartışmalar yürüterek gerçekleştirdik. Dolasıyla Cumhurbaşkanı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle ilgili kurullarımızla değerlendirilmedi. Bu konuda yapılan istişarelerde de kendisinin bir kadın Cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı. Kendisinin bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve özeleştiri durumu bizler açısından önemlidir. Görüş alışverişimiz ve tartışmalarımız hâlâ devam ediyor. Bu konuda bir diyalog sıkıntımız yok” diye konuştu.