Gündem Hulusi Akar'dan terörle mücadele mesajı: Kaynağında yok etmeye mecburuz

Hulusi Akar'dan terörle mücadele mesajı: Kaynağında yok etmeye mecburuz

19.01.2024 - 19:51 | Son Güncellenme:

Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. Akar, "Hudutlarımızı korumak bakımından terörü kaynağında yok etme mecburiyetindeyiz" dedi.

Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti'nin aday tanıtım toplantısında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını cevapladı. Akar, Mehmetçiğin üs bölgelerindeki emniyet tedbirlerinin yetersiz olduğu ve bölgede hava şartlarına uygun olarak bulunmadığı söylemlerini eleştirdi.

Haberin Devamı

"KAYNAĞINDA YOK ETMEK MECBURİYETİNDEYİZ"

Akar, “O eski bitti, şimdi bu yeni yöntemle, yeni anlayışla, yeni stratejiyle, burada biz hudutlarımızı korumak bakımından, milletimizi korumak bakımından teröristlere karşı onları kaynağında yok etmek mecburiyetindeyiz. Egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı savunmak için Çanakkale’yi yaptık, milli mücadeleyi yaptık. Karda, kışta, kıyamette, Sarıkamış’ı yaptık. Yani dolayısıyla şimdi biz; kar vardı şunu yapmayalım, kış vardı şunu yapmayalım. Böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Akar, bazı söylemlerde ise terör örgütü ile muhalefetin söylem birliğinde olduğunu belirtti. Akar, “Şimdi Kandil soruyor, “burada askerin ne işi var?” Muhalefete geliyoruz, “Mehmetçiğin orada ne işi var?” Dolayısıyla burada ciddi bir söylem birliği var. Gözden kaçmaması lazım.” dedi.

Haberin Devamı

En büyük önceliğin şehitlerin kanını yerde bırakmamak ve operasyon bölgelerinde askeri personelin güvenliği olduğunu kaydeden Akar, Mehmetçiğin harekat bölgelerinde kalıcı olma nedenini de belirtti. Akar, “Tırnaklarımızla kazıya kazıya ilerledik, o mesafeleri aldık. Temizleye temizleye gittik. Eğer siz orayı bırakır çekilirseniz kar, kış, kıyamet diye. Tekrar teröristler gelir, bu sefer nisanda mayısta tekrar başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

"TERÖRİST NEREDEYSE HEDEFİMİZ ORASI"

Akar, Süleymaniye’deki gelişmeler hakkında da konuştu. Akar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Stratejimiz şu; çok açık ve net söylüyoruz. Diyoruz ki kim desteklerse desteklesin. Bizim karşımızdaki teröristlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve terörist neredeyse, YPG, PKK, DEAŞ neredeyse hedefimiz orası.