Gündem Hurma diyeti ile 5 kilo verin

Hurma diyeti ile 5 kilo verin

29.04.2018 - 14:38 | Son Güncellenme:

Hurma, palmiyegiller familyasına mensup tatlı bir meyvedir. Sekiz bin seneden beri var olan hurma, şeker, protein, lif, yağ ve 15 farklı mineral içerir. Bunlar dışında C1, B1, B2 ve A vitaminlerinden de çok fazla bulundur. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyve, kilo verdirme konusunda da birebir etkilidir. Bir haftada 5 kilo verme garantisine sahiptir ve bütün uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Hurma diyeti ile 5 kilo verin

Hurma diyeti

Haberin Devamı

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için en etkili yöntem hurma diyetidir. Bu diyet ile metabolizma hızı artar. Dolayısıyla bir hafta içerisinde 5 kilo vermek mümkün hale gelir. Lif oranı yüksek olduğundan ve tok tutma etkisine sahip olduğundan, kilo verebilmeyi kolaylaştırır. Bunun dışında, kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunlarla karşı karşıya kalan kişiler için de hurma diyeti birebirdir.

Hurma diyeti nasıl yapılır?

Hurma, su, yoğurt ve yeşil çay bu diyetin temel elemanlarıdır. Bu besinler kilo vermeye çok yardımcı olduğundan, günde çok sık olarak tüketilmelidir. Her öğün 7 tane hurma ve bir kâse light yoğurt olmak üzere, günde 21 tane hurma ve 3 kâse light yoğurt tüketmek gereklidir. Bunların dışında en az 2 litre su içmek, kalori yakmayı hızlandıracaktır. Ayrıca yeşil çay içilmesi ile de yağlar kısa sürede yok olacaktır.

Haberin Devamı

Hurmalar bir gün önceden suda bekletilmelidir

Hurmanın kalorisini düşürmek ve diyetin etkinliğini arttırmak için hurmaların, bir gün önceden suda bekletilmesi gerekir. Ayrıca bu sayede, bağırsakları yumuşatıcı etkinliğinin artması ile ishal yapıcı özelliği de artar. Dolayısıyla tok tutma özelliği 2 katına çıkmış olur.

Hurma diyeti programı

Hurma diyeti programı, ara öğünleri bulundurmayan bir programdır. Bunların dışında su ve yeşil çayın sınırı yoktur. Ne kadar çok su ve yeşil çay tüketilirse kilo vermek o kadar hızlı olacaktır. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinde herkesin kolaylıkla tüketebileceği şekilde bir diyet programı hazırlanmıştır.

Sabah: 7 adet hurma, 2 dilim buğday ekmeği, 1 adet haşlanmış yumurta ve 1 kâse light yoğurt

Öğle: 7 adet hurma, 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, 1 dilim kepek ekmeği ve 1 kâse light yoğurt

Akşam: 7 adet hurma, 1 porsiyon kırmızı et/ beyaz et, az yağlı salata