Gündem ‘Huzur’ rekor kırabilir

‘Huzur’ rekor kırabilir

27.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sanat piyasasında nefesler tutuldu; gözler Antik A.Ş.’nin bugün düzenleyeceği müzayedeye çevrildi

‘Huzur’ rekor kırabilir

Politikacı, gazeteci merhum İsmail Cem’in aile koleksiyonunda yer alan Osman Hamdi Bey’in “Huzur” adlı tablosu, bugün 14.00’de İstanbul Swissotel’de gerçekleşecek müzayedede 9 milyon dolar muhammen bedelle satışa sunuluyor. “Huzur” adlı tablo satıldığı takdirde, en yüksek fiyattan alıcı bulmuş Osman Hamdi Bey eseri ve Türkiye’de satılan en pahalı tablo ünvanlarına sahip olacak.

Londra’da 6.9 milyona satıldı
2008’de Londra Sotheby’s’de yapılan müzayedede tek bir feraceli kadın figürünün yer aldığı Osman Hamdi Bey’in “İstanbul Hanımefendisi” 6.9 milyon dolara satılarak rekor kırmıştı. 2004’de ise Antik A.Ş.’nin düzenlediği müzayedede “Kaplumbağa Terbiyecesi”, 3.9 milyon dolara alıcı buldu. Yarınki müzayedede Şeker Ahmet Paşa’nın 1906 tarihli “Sonbahar’da Orman” isimli eseri 2.5 milyon lira ile satışa sunuluyor. Hoca Ali Rıza’nın “Göl Evi” konulu peyzajı 800 bin TL, Fausto Zonaro’nun İstanbul konulu eseri 500 bin TL bedelle müzayedenin iddialı eserleri.

Haberin Devamı

100 yıldır ilk kez satışa çıkıyor
Osman Hamdi Bey’in en önemli ilk 5 resmi arasında gösterilen, aynı zamanda 110x70 cm boyutuyla sanatçının bilinen en büyük eseri olan “Huzur”, Osman Hamdi Bey’in özel hayatındaki huzuru yansıtıyor. İki feraceli kadının Eskihisar kalesine doğru günbatımını izlerken görüldüğü “Huzur”, 1904 tarihli. 100 yıldır ilk defa satışa sunulacak tablo, en son 1957 yılında Resim Heykel Müzesi’nde düzenlenen Osman Hamdi Bey sergisinde görülmüştü.