Gündem İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Roman vatandaşlarla iftarda buluştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Roman vatandaşlarla iftarda buluştu

26.03.2024 - 22:59 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şişli’de bir otelde düzenlenen iftar programında roman vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Yerlikaya, "Huzur yerelde başlıyor. Eğer Türkiye’nin huzuru diyorsak, İstanbul’un, tüm şehirlerimizin huzurunu sağlamamız lazım. Belediyeler huzurun olmazsa olmaz yerleridir. Bizler belediyelerde şehre ait tüm hizmetleri beşikten mezara, aklımıza gelen gelmeyen tüm hizmetleri birine teslim ediyoruz. Biz böyle birini bulduk, haberin olsun İstanbul. O kardeşimiz Allah’ın izniyle İstanbul’u muradına erdirecektir. Beklenen Murat gelmiştir, az kalmıştır." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şişli’de bir otelde düzenlenen iftar programında roman vatandaşlarla bir araya geldi. Programda Yerlikaya’ya AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Sanatçı Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda roman vatandaş eşlik etti.

Haberin Devamı

"BİZ SİZLERLE OKYANUSLAR KURUYANA KADAR BERABERİZ"

Programda gerçekleştirdiği konuşmasında 22 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 85 milyon vatandaşa hizmet ettiklerinin altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Roman kardeşlerimize yönelik geçmişte yapılan yanlışlıkları ortadan kaldırmakla kalmadık; 2009 yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Roman açılımını başlattık. Bu kapsamda Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve I. Eylem Planı Nisan 2016’da yayınlandı. İkinci Aşama Eylem Planı ise Aralık 2019’da yürürlüğe girdi. Türkiye de ilk defa bir üniversitede, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Roman Merkezi kuruldu. Şehirlerimizi yenilerken, kentsel dönüşüm kapsamında Roman kardeşlerimizin yaşadığı yerleri onların kültürüne göre inşa edelim istedik. Ayrıca Roman kardeşlerimiz Allah’ın bir lütfu olarak, başta müzik olmak üzere sanatın her dalına doğuştan yetenekliler. Biz de bu yeteneklerinin daha da gelişmesi için mesleki eğitim görebilecekleri okullar açtık. Çünkü; sizin dertleriniz bizim derdimizdir. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Biz her durumda her şartta Roman kardeşlerimizle biriz beraberiz. Bizler de hem kapımızı hem de gönlümüzü sonuna kadar sizlere açmış durumdayız. Şunu da çok iyi biliyoruz: Romanın kini mendil kuruyana kadar, dostluğu ve kardeşliği okyanuslar kuruyana kadardır. Biz sizlerle okyanuslar kuruyana kadar biriz, beraberiz ve kardeşiz. Huzurla ve güvenle yolumuza devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılında, ille de sevgi, ille de kardeşlik, ille de huzur olsun. Türkiye Yüzyılında, birlik ve beraberliğimiz daim olsun." dedi.

Haberin Devamı

"BELEDİYELER HUZURUN OLMAZSA OLMAZ YERLERİDİR"

Yerlikaya, "Biz 600 bin İçişleri Bakanlığı çalışanı olarak, yani benim ailem, mesai arkadaşlarım ile beraber gece gündüz demeden Türkiye’nin huzuru için çalışıyoruz. Bu huzur için, güven için çıktığımız bu yolda başta bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin tamamı, bize şekil yapmaya cüret eden organize suç örgütleri yani şehir eşkıyaları, yani suç işlemekte kibirlenenler, zehir tacirleri gençlerimizi, yavrularımızı, kızanlarımızı zehirlemeye çalışmaya cüret edenler, işte bunların tamamına hayatı zehir ediyoruz. Onların nefeslerini kesiyoruz. Onları kahraman güvenlik güçlerimizin pençesiyle götürüp adalete teslim ediyoruz. Huzur yerelde başlıyor. Eğer Türkiye’nin huzuru diyorsak, İstanbul’un, tüm şehirlerimizin huzurunu sağlamamız lazım. Biz bunu kahraman güvenlik güçlerimizle sağlıyoruz ama belediyeler de huzurun başlangıç yerleridir. Belediyeler huzurun olmazsa olmaz yerleridir. Bizler belediyelerde şehre ait tüm hizmetleri beşikten mezara, aklımıza gelen gelmeyen tüm hizmetleri birine teslim ediyoruz. O birinin eskiden, geleneğimizdeki ismi ‘Şehir Emini’ yani ‘Şehremini’ idi. Şehirlerin sultanı İstanbul’un tüm hizmetlerini, İstanbul’a ait bütün hizmetleri öyle birine teslim edelim ki, zor günde , dar günde sizin yanınızda olsun. Kolay günde, sevinçli gününüzde sizin yanınızda olsun. Hep sizin yanınızda olsun. Aranızdan seçerek gönderdiğimiz meclis üyeleriyle, muhtarlarla, koordinatörlerle, hepinizle İstanbul’u İstanbul yapan 16 milyonla kalpten kalbe, gönülden gönüle konuşsun. Çözüm bulduğu zaman, işini yaptığı zaman ‘ben’ diyen değil, ‘beraber yaptık’ diyen, ‘biz’ diyen bir şehremini olsun. Biz böyle birini bulduk, haberin olsun İstanbul. O kardeşimiz Allah’ın izniyle İstanbul’u muradına erdirecektir. Beklenen Murat gelmiştir, az kalmıştır. Oy veren oy vermeyen ayrımı yapmadan, genç yaşlı ayrımı yapmadan, şehir ayrımı yapmadan mademki hemşehrimsin başım gözüm üstünesin, anlayışıyla gayret gösteren bir kardeşimizdir" ifadelerini kullandı.

Yazarlar