Gündem İçişleri'nden İstanbul'daki Suriyelilere 24 Eylül uyarısı

İçişleri'nden İstanbul'daki Suriyelilere 24 Eylül uyarısı

29.07.2023 - 09:40 | Son Güncellenme:

İstanbul'da ikamet eden Suriye uyruklu yabancılar için '24 Eylül' uyarısı yapıldı.

İçişlerinden İstanbuldaki Suriyelilere 24 Eylül uyarısı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen hâlihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Söz konusu Suriye uyruklu yabancılara, 24 Eylül 2023 tarihine kadar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere yol izin belgesi verilecektir.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle, depremden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verilecektir" ifadelerine yer verildi.

30 GÖÇMEN ORGANİZATÖRÜ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonda yakalanan 50 şüpheliden 30'unun tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğümüzce, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik İstanbul merkezli Edirne ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 50 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 30'u tutuklandı, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonları düzenleyen emniyet güçlerimizi tebrik ediyorum. Göçmen kaçakçılarına nefes aldırmamakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"488 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI"

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’ndan operasyonlara yönelik yapılan açıklamada, “488 düzensiz göçmen yakalanmış, 30 araca el konulmuştur. Şüphelilere, kaçak göçmenleri sevk ve idare ettikleri için toplamda 2 milyon 928 bin TL idari para cezası kesilmiştir” denildi.

"MÜCADELEYE DEVAM"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “Teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 50 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 30’u tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Göçmen kaçakçılarına nefes aldırmamakta kararlıyız” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, ayrıca FETÖ terör örgütüne yönelik son iki ayda 905 operasyon gerçekleştirildiğini, bu operasyonlar sonucu 212 şahsın tutuklandığını bildirdi. Yerlikaya, “FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.