Gündem ‘İki tane A planımız var’

‘İki tane A planımız var’

04.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “2 tane A planımız var. Bir tanesi kabul ederse, oturup ittifak görüşmelerini yapmak. İYİ Parti kabul etmezse adaylarımızı tespit edip, sahaya çıkmak. İYİ Parti’nin kararı üzerinden bir şey tasarlamıyoruz. Biz onlara çalışma masası teklif ettik” dedi.

‘İki tane A planımız var’

MEHTAP GÖKDEMİR - Özel, partisinin Manavgat kampında aralarında Milliyet’in de bulunduğu muhabirlerin sorularını yanıtladı. Özel, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İÇLERİNİ DÖKTÜLER: Bütün süreci konuştuk. Kurultayı konuştuk. Öncesini konuştuk. Sonrasını konuştuk. Grubu konuştuk. Bütçeyi konuştuk. Yanılmıyorsam 47 (A5) sayfa not tutmuşum. 34-35 kişi konuştu. Öneriler vardı. Gündemimiz güneşin altındaki her şeydi. Her şeyi konuştuk... İçlerini döktüler, önerilerini söylediler.

HER HAFTA KAPALI GRUP: Bundan sonra her hafta kapalı grup toplantısı yapacağız; geçmişte yapılıyordu, ama kesintiye uğramıştı. Dış politika, ekonomi, savunma, içişleri sunumu gibi hem gölge kabinenin sunum yapacağı, arkadaşların soru soracağı toplantılar olacak.

İKİ ANKET: İki anket yapıyoruz. Memnuniyet anketini sadece belediye başkanı üzerinden yapıyoruz. ‘Belediye başkanından memnun musun, geçmişte hangi partiye oy verdin, bu pazar seçim olsa bu belediye başkanına oy verir misin? Değişsin mi, değişmesin mi? Değişirse, başka bir CHP’liye oy vermeyi düşünür müsün?’ gibi sorular var. Bununla mevcut belediye başkanına karar veriyoruz, onu bir daha ankete sokmuyoruz. Düşerse de eliyoruz. Yerine kimin geleceğine ikinci bir anket yapıyoruz, orada o yarışmıyor artık.

Haberin Devamı

SAYGI DUYACAĞIZ: (İYİ Parti’den gelecek karara ilişkin B planınız var mı sorusu üzerine): 2 tane A planımız var bizim. İYİ Parti kabul ederse oturup hızlı bir şekilde ittifak görüşmelerini yapmak. İkinci A Planımız İYİ Parti kabul etmezse hızla adaylarımızı tespit edip, sahaya çıkmak. İYİ Parti’nin kararı üzerinden bir şey tasarlamıyoruz. İYİ Parti’nin vereceği karardan sonra İYİ Parti ile gerginlik veya İYİ Parti’nin kararından dolayı hayal kırıklığı, soğukluk düşünmüyoruz. Her iki kararı da saygı ile karşılayacağız... Pazartesi’ye kadar biz bekleme halindeyiz.

ÇALIŞMA MASASI TEKLİF ETTİK: Meral Hanım bana ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sordu, ben de ‘Kararınızı kaldırırsanız, bir masa kuralım, başına geçelim ve İstanbul, Ankara’dan başlayarak, 11 büyükşehirden başlayarak, Türkiye’yi konuşalım’ dedim. Bunun dışında, böyle bir şey vermem lazım ya çok kapsamlı bir şey vermem lazım ya da çok indirgenmiş bir şey söylemem lazım, ikisi de iş birliğinin önünü tıkayabilir... Şu anda bize ne teklif ediyorsunuz dediklerinde, biz onlara çalışma masası teklif ettik. Oturalım, çalışalım dedik.

Haberin Devamı

HEDEP İLE GÖRÜŞME (HEDEP ile görüşecek misiniz?): HEDEP’in eş genel başkanları ayrı ayrı bana telefon açmışlardı, tebrik için.  ‘Ziyaretinize de gelmek isteriz. Kabul ederseniz’. Kabul ederim dedim. Onlar ‘Halk buluşmaları takvimimiz yoğun, sonrasında  randevu talep edeceğiz’ dediler. Onları bekliyoruz. Talep ettiklerinde randevu vereceğiz ve görüşeceğiz.

Manavgat adayını açıkladı

CHP Genel Başkanı Özel, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i yeniden aday göstereceklerini açıkladı. Özel, “Yerel seçimde aday olmak isteyen çok kişi görevimiz gereği bizle görüşmek, kendisini anlatmak istiyor. Benimle görüşmek isteyenlerden biri de Şükrü Sözen. Ama o görevi bırakmak için gayret sarf ediyor. Manavgat başkanı kaybetmek istemiyor. Şöyle bir şey yapacağım, ben Parti Meclisi’nden geçmeyen hiçbir kararı duyurmadım. Manavgat Belediye Başkanımızı yarın PM’den adaylığını onaya sunmamı isteyenler bir alkış buyursunlar. Başkanım, Genel Başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır, kabul buyurunuz.”