Gündem İki Türk dünyanın öbür ucunda restaurant işletiyor

İki Türk dünyanın öbür ucunda restaurant işletiyor

09.09.2016 - 20:41 | Son Güncellenme:

Manisa’dan tam 13.000 km uzakta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adının yaşatıldığı ve enfes,Türk yemeklerinin sunulduğu bu harika restauranta şimdi gelin hep birlikte göz atalım.

İki Türk dünyanın öbür ucunda restaurant işletiyor

KAtatürk Restaurant’ın Manisalı ortağı olan Ozan Gönlüpekaçık 1981 yılında Manisa’da dünyaya gelmiş. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini Manisa’da tamamlayan Ozan Bey, Marmaris, Bodrum gibi turistik otellerde yiyecek,icecek sektöründe bir süre çalıstıktan sonra, Amerika’nın Güney Karolina eyaletinde Marriott Hotelllerinde uzun süre yöneticilik yapmış.

Haberin Devamı

Restaurant’ın diğer ortağı ise 1967’de Almanya’da dünyaya gelen Tekin Selli.

Selli ilk ve orta öğrenimini Eskisehir’de tamamlamış. 1989-90 yıllarında Turizm ile tanışan Tekin Bey, 1992 yılından itibaren Türkmenistan, Kazakistan, Rusya, Libya ve en son Tayland otellerinde görev yapmış.

Bu ikili Tayland’da farklı sirketlerde 5 seneye yakın bir süre görev yaptıktan sonra, gerek buraya gelen Türk turistlerden, gerekse kendi deneyimlerinden yola cıkarak bir şeyin farkına varmışlar. Türk turistler Tayland’ın harika koylarından, sahillerinden, tapınaklarından ve Phuket Adası’ nın tropikal havasından övgü ile bahsederken, herkesin ortak şikayeti, Tayland yemeklerine alışamadıkları olmuş. Asya’nın kendi özgü bir mutfağı var diyor Ozan Bey, Burada bir süre yaşadıktan sonra bazı yemekleriyle uyum sağlamak mümkün fakat Türkiye’den gelen çoğu müsterimizin, özellikle Tay yemekleri yerine Avrupa ve Türk Mutfağı aradıklarını görmüşler. Yemek kültürü olarak Tay mutfağının bizim mutfağımızla örtüşen ortak yanı olmaması fakat deniz ürünlerinin bolluğu ve Türkiye’ ye oranla çok daha ucuz olması bir çok turist tarafındantercih edilen yemek türü olmuş. Ozan Bey “Bizim restaurantımız ise cok farkli bir konsept barındıyor” diye ekliyor. “ Cok iyi bir kadroya sahibiz. Mutfak da Cetin Ustamiz basta olmak uzere herkes isini severek yapiyor. Kucuk bir aile gibiyiz burada. Turk Mutfagini ve Turkiye’yi en iyi sekilde temsil ediyoruz. En az Türk müsterilerimiz kadar yabancı Ülkelerden, Türkiye’ yi bilen bir çok turist geliyor. Restaurantın duvarlarındaki Ulu Önderimiz Atatürk’ün resimlerine uzun uzun bakıyorlar. Özellikle içerideki televizyondan Türkiye’ nin dört bir ucundan, farklı şehirlerden derledigimiz slayt show herkesi cok etkiliyor. Sık sık sorular soruyorlar ve bizde memnuniyetle, İstanbul’ dan, Trabzon’a, Ürgüp’den, Nemrut’ a kadar Ülkemizin tüm güzelliklerinden bahsediyoruz. Yemeklerini bitirdikten sonra ikram ettigimiz Türk kahvesi ve demleme Türk çayını ulkelerinegötürmek isteyenler bile var.” Ozan ve Tekin, bu cennet gibi ada da, gerek buraya tatile gelen Türklerin, gerekse burada işleri dolayısıyla yaşayanların sıkıntılarını en iyi anlayanlardan olmuşlar. Çıktıkları yolda emin adımlarla yavaş yavaş yürüyorlar. “Ortaya çıkarmak istediğimiz tema hep Türk oldu” diyor Tekin Bey, “ve bunu cok iyi başardığımızı düşünüyoruz.” Tabi ki de en cok sorulan soruların başında geliyor restaurantın ismi. Neden KAtaturk ? Tekin Bey şöyle açıklıyor. Restaurantımızınbulunduğu semtin adı Kata Plajı. Biliyorsunuz, yeni bir mekan açıldığında en zor karar verilecek konulardan birisi isminin ne olacağıdır. Kata zaten vardı, biz Türk’üekledik. Atatürk’ün biz gençlere emanet ettiği cumhuriyeti en yüksekte taşımak bizim birinci görevimiz diyor. İkisi de gercekten yaptiklari isten cok mutlular.Binlerce kilometre uzaklarda gönüllü Türkiye elçisi gibi calışıyorlar. Buraya gelen Türk müşteriyi memnun etmeden göndermeyiz diyor Ozan Bey. Yeme icmenin yaninda, ada da yapilacak aktivitelere, gezilecek yerlere kadar her konuda yardimci oluyorlar.

Haberin Devamı

Biz Magnet Aktüel olarak Dünya’nın öbür ucundaki bu güzel ve nadide restaurantı sizlere tanıtmış olduk.Belli mi olur,hayat bu; bir gün bakmışsınız iş yada tatil için yolunuz Phuket adasına düşebilir. Yabancılık çekmeyeceğiniz bir mekan orada sizleri bekliyor olacak.