Gündem İkinci ve üçüncü cemre ne zaman düşecek? Cemre düşmesi nedir?

İkinci ve üçüncü cemre ne zaman düşecek? Cemre düşmesi nedir?

22.02.2019 - 11:05 | Son Güncellenme:

Cemre, sırasıyla havada, suda ve toprakta oluşan sıcaklık artışını simgeler ve bahara sayılı günler kaldığının habercisi solarak görülür. İlkbahar'ın müjdeleyicisi olarak bilinen ve yedişer gün arayla düşen Cemre'nin ilki havaya düştü. İkinci cemre suya, üçüncüsü ise toprağa düşecek düşecek. Peki İkinci Cemre ne zaman düşecek? İşte merak edilen o tarihler...

İkinci ve üçüncü cemre ne zaman düşecek Cemre düşmesi nedir

İlkbahar'ın müjdeleyicisi olarak bilinen Cemre düşmesi ilk önce havaya sonra suya en son ise toprağa düşer. Cemre düşmesi baharın gelişi ve soğuk havaların sona ereceği anlamlarına gelmektedir. Bahar'ın müjdeleyicisi olan Cemre'nin ilki 19-20 Şubat tarihleri arasında havaya düştü. Peki ikinci cemre ne zaman düşecek?

Haberin Devamı

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla; önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verilir.

Birincisi havaya: 19-20 Şubat 2019
ikincisi suya: 26-27 Şubat 2019
Üçüncüsü toprağa: 5-6 Mart 2019 tarihlerinde düşecek.

CEMRE NEDİR?

Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.