Gündem İktidarımızın ayak sesleri konuşulacak

İktidarımızın ayak sesleri konuşulacak

25.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti, yerel seçim beyannamesini açıkladığı, Türkiye geneli il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttığı lansman toplantısını Ankara’da gerçekleştirdi.

İktidarımızın ayak sesleri konuşulacak

COŞKUN ERGÜL Ankara - Toplantıda konuyan Akyerer özetle şu mesajları verdi: 

Haberin Devamı

KAYIKÇI KAVGASI: Türk siyaseti bir kayıkçı kavgasına mahkum ediliyor. Sözde birbirine düşman olanların aslında varlıklarını birbirlerine borçlu olduğu bir tahterevalli düzenine sıkıştırılıyor. Diplomatların, çok sevdiğim bir sözü vardır; ‘Eğer masada yoksanız menüdesiniz demektir’. Aslında bugün siyasette yaşanan da tam olarak budur. Çünkü partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ortaya çıkardığı bu milletsiz siyaset düzleminde, iktidarla ana muhalefet aynı sofrada oturmuş milletin hakkını, memleketin istikbalini, Türkiye’nin yıllarını afiyetle yemenin peşindeler. 

NELER YAPACAĞIZ?: Ülkemizdeki birinci temel sorun yoksulluk. Yoksullukla mücadelemizin odağına gençleri, çocukları, kadınları ve emeklileri alıyoruz. Yönettiğimiz belediyelerde güvenli ve sağlıklı yurt imkanları sunacağız. Sosyal sorumluluk projelerine katılan gençlerimizin KYK borçlarını biz ödeyeceğiz. Okullarda iki öğün ücretsiz yemek imkanı sağlayacağız. Bu yemekleri da kadın girişimcilerimiz ve kooperatifler aracılığıyla temin edeceğiz. Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız, her emeklimizin gelirine destekler sunacağız. 

Haberin Devamı

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Kaçak ve sığınmacıların şehirlerimizde gettolar oluşturup, kurdukları işletmelerle sadece birbirlerine hizmet ettikleri, etnik yaşam adacıkları, minyatür Suriye’ler kurmalarına asla izin vermeyeceğiz. Göreve gelir gelmez tüm kaçak ve sığınmacı gettolarında kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacağız. Belediyelerimizde kaçak ve sığınmacı sayısını süratle azaltacağız. 

31 MART MESAJI: Yaşayan, yaşatan, güvenli şehirler inşa edeceğiz. Şehirlerimizi depreme karşı dirençli hale getireceğiz. Kamu binalarının dayanıklılık denetimlerine hız vereceğiz. Belediyelerimizde rantçılık, hırsızlık, yolsuzluk konuşulmayacak. Tarımda, sanayide, ulaşımda örnek belediyecilik konuşulacak. 1 Nisan’dan sonra artık İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak. 

‘Akşener Hep Yanınızda’

Programda partinin kampanya şarkıları da çalındı. Kampanya şarkıları; müzik yapımcısı Selim Çaldıran’ın aranjeleriyle Mustafa Sandal’ın “Bize Gidelim” şarkısından uyarlanan “Akşener Hep Yanınızda” ve Sinan Erkoç’un “Havam Yerinde” şarkısından uyarlanan “En İYİsi” oldu.