Gündem İlçe başkan adayları ‘uyumlu’ olsun

İlçe başkan adayları ‘uyumlu’ olsun

18.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalışmalara start veren Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkan’dan ilçe belediyeleri için ‘uyumlu’ başkan adayları ve meclis üyeleri konusunda talepleri olduğu ifade ediliyor.

İlçe başkan adayları ‘uyumlu’ olsun

Mehtap Gökdemir - Yerel seçimler için adaylık sinyali veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaymış gibi çalışmaya başladı. Yaklaşık 1000 kişilik saha ekibinden 500’ü fiilen alana çıktı. İmamoğlu’nun Genel Merkez’den beklentilerine ilişkin de kaynaklar, “Genel Başkan’dan uyumlu belediye başkan adayları gibi birtakım talepleri olabilir, onlar da karşılanır diye düşünüyoruz. Büyükşehir belediye meclis üyeleriyle ilgili de yetki isteyebilir” dedi.  

Haberin Devamı

Resmen aday ilan edilebilmesi için Parti Meclis’inden onay alması gereken İmamoğlu’nun yakın çevresi yol haritasına ilişkin Milliyet’e konuştu. Kaynaklar şu değerlendirmeyi yaptı: “Genel Başkan, Ekrem Bey’e ‘İstanbul’a aday ol, al gel’ demişti. Ekrem Bey İstanbul’u alacak. Diğer taraftan partinin kadrosal değişmesi, İstanbul’da ilçelerden başlayarak ciddi bir değişim var. İstanbul’da Ekrem Bey’in ekibinin etkili olduğu bir kongre sonucu olacak. Hiçbir şekilde İstanbul İl Kongresi’ni Genel Başkan’a karşı konumlandırmıyoruz. Biz, İstanbul’da yanlış yönetim anlayışı olduğunu düşünüyoruz, ona karşı bir şekillenme var. Ekrem Bey de İstanbul İl kongresini Genel Başkan’a karşı yürütmüyor. Ama aşağıda kadrosal bir değişimin olmasının önünün açılması için İstanbul il yönetiminin değişmesi gerekiyor... Ekrem Başkan ile Genel Başkan’ın arasını en çok açan şey İstanbul İl yönetiminin zamanında değiştirilmemesidir. Eğer kongreler böyle giderse zaten Ekrem Bey’e yakın olan delegeler şu anda bile yarıya yakınını aldılar, geri kalanını da aldıktan sonra Genel Merkez’in aday çıkartmasının çok anlamı kalmaz. Çünkü kötü yenilirler.” 

Haberin Devamı

1000 KİŞİLİK EKİP 

İmamoğlu’nun adaylığa giden süreçte nasıl çalışacağına ilişkin de İmamoğlu’na yakın kaynak şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Ekrem Başkan bu saatten sonra adaymış gibi çalışacak. 1000 kişiye yakın saha ekibi hazırladı. Bunların 500’ü fiilen sahaya daha önce zaten çıkmıştı. 500 kişinin çalışma sahası CHP’nin alma ihtimali yüksek olan 25 ilçe. Oralara dağılıyorlar, muhtarlar, sağlık ocakları, kanaat önderleri, her yerde şu anda bir çalışma yürütülüyor. Bu 500 kişi sıradan 500 kişi değil. Çoğu genç, 30 yaş civarında ve eğitimden geçtiler. Gelen raporlara göre bir çalışma yürütüyorlar. Yoksulluk haritalarına göre, seçmen eğilimi haritalarına göre çalışıyorlar.” 

YETKİ İSTER

Seçime kadar olan sürenin gün gün programlandığını belirten kaynak, “Genel Başkan’dan uyumlu belediye başkan adayları gibi birtakım talepleri olabilir. Onlar da karşılanır diye düşünüyoruz. Büyükşehir belediye meclis üyeleriyle ilgili yetki ister. Geçen dönem istemişti” dedi. 

Haberin Devamı

‘TÜRK GEMİSİ’ TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Rus askerleri tarafından Şükrü Okan adlı Türk Gemisine Karadeniz’de yapılan baskının görüntüleri, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından basına dağıtılmış ve halkımız ancak bu şekilde gelişmeden haberdar olmuştur. Saray Devleti konuya dair herhangi bir açıklama yapmamıştır. Neden?” dedi. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada ise, “Rusya Federasyonu’ndaki muhataplar, Karadeniz’de gerginliği tırmandıracak bu tarz girişimlerden kaçınılması için uygun şekilde ikaz edilmiştir” denildi. -ANKARA Milliyet