Gündem İlk görevi Brunson'u ziyaret oldu

İlk görevi Brunson'u ziyaret oldu

14.08.2018 - 15:36 | Son Güncellenme:

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin yeni atanan maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, görevine başlar başlamaz terör örgütü FETÖ için suç işlediği iddiasıyla yargılanan Amerikalı din adamı Andrew Brunson'a ziyarette bulundu.

İlk görevi Brunsonu ziyaret oldu

ABD yönetimi, Ankara'da görev yapan son büyükelçi John Bass'ı Kabil'e büyükelçi olarak atamıştı. Büyükelçinin, Ekim 2017'de Türkiye'den ayrılmasından sonra Ankara'ya büyükelçi ataması yapılmadı. ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett ise ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD'nin Kosova Büyükelçiliği'ne aday gösterildi.

Haberin Devamı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak atanan Hovenier, Türkiye'deki yeni görevine dün başladı. Hovenier, bugün de Rahip Brunson'a ziyarette bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Brunson'ın sağlık durumu nedeniyle şu anda ev hapsinde olduğunu belirterek, "Bugün de yanlış bilmiyorsam, maslahatgüzar da, konsolosluk erişimi orada da devam ediyor, kendisini ziyaret edecek. Sonuçta Brunson'ın durumunda herhangi bir değişiklik yok" diye konuştu.