Gündem İlk okul zili bugün çalıyor

İlk okul zili bugün çalıyor

04.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri “uyum programı” kapsamında bugünden itibaren sınıflarda yerini alacak.

İlk okul zili bugün çalıyor

EĞİTİM SERVİSİ - Buna göre okul öncesinde 12; ilkokul 1’inci sınıflarda 9 etkinlik gerçekleştirilecek. Ortaokul 5’inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül’de gerçekleştirilecek. İlk gün velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu yapılacak; ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan 3 günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik çocuklarla etkinlikler yapılacak.

Haberin Devamı

MEB, tedbir kararları aldı

MEB, okullarda cep telefonu kullanımının yanı sıra afet bölgesindeki öğrencilerin durumundan ücretsiz dağıtılan kitaplara kadar yeni eğitim öğretim yılına ilişkin bir dizi konuda tedbirler aldı. Öne çıkanlar şöyle:

Okul aile birlikleri kararıyla önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek.

Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin, ülke genelindeki okullara yerleştirilmelerine devam edilecek.

Bakanlıkça öğretmen ve öğrencilere dağıtılan kitapların temiz ve düzenli kullanılması teşvik edilecek.

Temel eğitim kurumlarında öğrencilerin sınıflara geçmeden önce kısa bir süre de olsa kültürfizik hareketleri yaptırılacak.

Öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecek.