Gündem İlkokulda faciaya ramak kala!

İlkokulda faciaya ramak kala!

17.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manavgat’ta bir ilkokul kantininde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada kantin işletmecisi yaralandı. Okul harabeye dönerken olayın haftasonu yaşanması olası bir faciayı önledi

İlkokulda faciaya ramak kala

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir ilkokul binasının altında bulunan kantinde gaz sıkışmasından olduğu tahmin edilen patlamada, 1 kişi yaralandı. Olay dün saat 11.30 sıralarında Manavgat Milli Egemenlik Mahallesi’ndeki Milli Egemenlik İlkokulu’nda meydana geldi. Anasınıfı öğrencilerinin kullanımı için 2 yıl önce Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından okul bahçesine yaptırılan 2 katlı binanın alt katındaki kantinde patlama meydana geldi. Olay sırasında içerde bulunan kantin işletmecisi 44 yaşındaki Hasan Durşan, yaralandı.
Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürülen Durşan’ın vücudunun çeşitli yerlerinde 2’nci derece yanık olduğu belirtildi. Patlama nedeniyle bina harabeye dönerken, etrafa çok sayıda moloz yayıldı. Binanın arkasında park halindeki bir otomobilde de hasar oluştu.

Yetkililer incelemelerde bulundu
Olayın ardından, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, okulda incelemelerde bulundu. Kaymakam Bulgurlu, “Kantin işletmecisi Durşan binaya girdiği sırada lamba ya da elektrik kontağını açarken gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geliyor” dedi.