Gündem İlla ölmemiz mi lazım?

İlla ölmemiz mi lazım?

25.09.2008 - 01:27 | Son Güncellenme:

Ergenekon tutuklusu emekli Org. Hurşit Tolon’un avukatı Cengiz Sarıbay, “Tolon, Şener Eruygur’u kastederek, ‘İlla burada düşüp beyin kanamasından ölmemiz mi lazım? Onu mu bekliyorlar?’ demek istiyor” diye konuştu

İlla ölmemiz mi lazım

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon dün sağlık kontrolünden geçirildi. Tolon, kardiyoloji, üroloji ve hariciye polikliniklerinde muayene edildi ve efor testinden geçirildi.
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın resen tahliye talebinde bulunacağı ve sağlık raporu istediği öne sürülürken, avukatları, Tolon’un sağlık sorunları bulunduğunu ve tutuksuz yargılanması için tahliye talebinde bulunacaklarını söyledi.
Muayenesinin ardından avukatı Cengiz Sarıbay, Tolon’u cezaevinde ziyaretine gitti. Tolon’un sağlık problemlerinin bulunduğunu, tutuklanmasından bu yana cezaevinde 12 kilo verdiğini belirten Sarıbay, “Tahliye konusunda hiç bir zaman umudunu yitirmedi. Ancak şunu da söylüyor. Şener Eruygur’u kastederek, ‘İlla burada düşüp beyin kanamasından ölmemiz mi lazım? Onu mu bekliyorlar?’ demek istiyor” diye konuştu.

Tolon’a efor testi
Koğuş arkadaşı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un geçen hafta çarşamba günü merdivenden düşüp beyin kanaması geçirmesi üzerine tahliye edilmesinin ardından Tolon da dün 09.00 sıralarında Kocaeli Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Kardiyoloji, üroloji ve hariciye polikliniklerinde muayene edilen ve efor testi uygulanan Tolon, çevresinde etten duvar ören sivil ve resmi güvenlik görevlilerin arasında merdivenleri yürüyerek indi ve ambulansla yeniden cezaevine döndü.
Hurşit Tolon’un avukatlarından Cengiz Sarıbay, dün saat 15.00’te F Tipi Cezaevi’nde Tolun’u ziyaret etti. Cezaevi çıkışında soruları yanıtlayan Avukat Sarıbay, “Sağlık durumu iyi. Korkulacak herhangi bir şey yok. Bugünkü hastaneye gidişi de normal rutin kontrolü” dedi.
Sarıbay, Tolon’un kendisinden Şener Eruygur ile ilgili bilgi istediğini de söyledi.