Gündem İmamoğlu kurultayda tarafsızlığını tartıştırmayacak

İmamoğlu kurultayda tarafsızlığını tartıştırmayacak

02.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin hafta sonu yapılacak kurultayında Divan Başkanlığı görevini üstlenecek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekibiyle birlikte Ankara’ya gelecek.

İmamoğlu kurultayda tarafsızlığını tartıştırmayacak

Cuma günü kurultay salonunda incelemelerde bulunacak olan İmamoğlu, salonun yönetilmesiyle görevlendirilen Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüşecek. İmamoğlu’nun divan başkanı olarak yapacağı konuşma da merak ediliyor. Kurmayları “Adaylardan birini destekleyen, genel başkan değişimini vurgulayan bir konuşma değil, partinin iktidar hayaline yönelik, umut veren bir konuşma olur” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün, ‘İstanbul Yeşil Şehir Eylem Planı’ tanıtım toplantısına katıldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki tanıtımda konuşan İmamoğlu şunları söyledi: “Seçimi kazanmak için üreten değil, şehrin geleceğini kazanmak için iş üreten bir ekibiz. Bir sonraki seçimi değil bir sonraki kuşakları düşündüğümüz için İstanbul halkının bize oy vereceğini inanıyoruz. Onun için İstanbul’da alınacak her kararı İstanbul 2050 vizyonuna, İstanbul Yeşil Şehir Eylem Planı’na uygun kararlar olacağının teminatını halkımıza buradan vermek isterim. Biz bu inancı ve kararlılığı gerçekten 100 yılını geride bıraktığımız asil cumhuriyetimizden alıyoruz. ‘Hayatta en hakiki yol gösterici bilimdir, fendir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten feyz alıyoruz.”