Gündem İmamoğlu'na Kur'an-ı Kerim'li protesto! Valilikten açıklama geldi

İmamoğlu'na Kur'an-ı Kerim'li protesto! Valilikten açıklama geldi

16.03.2024 - 20:42 | Son Güncellenme:

Çekmeköy'de metro açılışı esnasında elinde Kur'an-ı Kerim ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu protesto eden kişi ile ilgili valilikten açıklama geldi.

İmamoğluna Kuran-ı Kerimli protesto Valilikten açıklama geldi

Çekmeköy'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro hattı açılış töreni sırasında elinde Kur'an-ı Kerim ile tepki gösteren kişi hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı 1. etabının açılışında; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında bir kadın elinde Kuran-ı Kerim'le tepki gösterdi. Kuran'ı kaldırarak 'Sizi çarpacak' diyen kadına İmamoğlu'nu dinlemeye gelenler tepki gösterdi. İmamoğlu, kadını yuhalayan kalabalığı sakinleştirmeye çalışarak, "Bana hediye etmek istersen alırım Kur'an-ı Kerim'i senden. Tamam. Sakin, sakin. Ablamız, aldanmış bir ablamız. Ablamız aldanmış bir ablamız. Sakin, sakin. Elinde Kur'an-ı Kerim'le iftira atmak, günahların en büyüğü. Allah ona yardım etsin" dedi.

İmamoğluna Kuran-ı Kerimli protesto Valilikten açıklama geldi

CEZAEVİNDE KALDIĞI TESPİT EDİLDİ

İstanbul Valiliği konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Çekmeköy ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında, (B.K) adlı vatandaşın elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde: (B.K) adlı şahsın “Tehdit, Hakaret, Mala Zarar Verme, Hakkı olmayan yere tecavüz, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Konut Dokunulmazlığı İhlali" suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.