Gündem Gündemi sarsan kayıt: İmamoğlu'nun gizli toplantısı sızdı... CHP'den ilk açıklama

Gündemi sarsan kayıt: İmamoğlu'nun gizli toplantısı sızdı... CHP'den ilk açıklama

19.07.2023 - 12:16 | Son Güncellenme:

Seçim sonrası CHP'de değişim çağrıları yapan Ekrem İmamoğlu’nun CHP’deki bazı isimlerle yaptığı online toplantının görüntüleri gündeme bomba gibi düştü.

Seçimlerin ardından CHP’de değişim tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin ileri gelen isimleriyle birlikte internet üzerinden toplantı düzenlediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

CHP'de genel başkanlığa göz kırpan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'nin önde gelen isimleri ile yaptığı online toplantıya ait görüntüler yayınlandı. Toplantıda CHP'li Tekin Bingöl, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan bulunurken; görüşmede CHP olağanüstü kurultayı konuşuldu.

"A TAKIMI İLE GİZLİ DARBE TOPLANTISI"

Ne zamana ait olduğu bilinmeyen videonun paylaşıldığı hesapta, "İmamoğlu'nun değişim A Takımı ile gizli darbe toplantısı!" yazması dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önemli isimleriyle yaptığı online toplantıya ait olduğu öne sürülen bir kayıt yayınlandı. Videoda İmamoğlu dahil tüm isimlerin, CHP'deki değişim sürecine yönelik fikir alışverişi yaptığı görülüyor. Görüntüleri yayınlayan hesap ise videoyu "İmamoğlu'nun değişim A Takımı ile gizli darbe toplantısı!" notuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Gündemi sarsan kayıt: İmamoğlunun gizli toplantısı sızdı... CHPden ilk açıklama

İMZA TOPLAMAYI VE KONGREYİ KONUŞTULAR

Videoda söz alarak konuşan CHP'nin önde gelen isimleri, görevden alınan il ve ilçe yöneticilerinin yapacakları itirazın görüşüleceği Parti Meclisi'ni toplantıya çağırmak için imza toplama ve olağanüstü kongre toplanması konularını konuşuyor.

İMAMOĞLU'NUN PLANI

Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor. Dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, genel merkeze ne zaman verileceği, basına ne zaman duyurulacağı o toplantıda konuşuluyor. Olağanüstü kurultay ifadesinin de İmamoğlu tarafından dillendirildiği görülüyor.

ALTERNATİF OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İHTİMALİ ARIYORLAR

Görüntülerde açılış konuşmasını yapan Ekrem İmamoğlu, "Birkaç hususta ilk planlamamızı yapmıştık aslında. Hem bu Parti Meclisi süreciyle ilgili bir zemin oluşturmaya dönük bir kararlılık göstermiştik. Bunun da özellikle örgütün görevden almalar sürecine dair bir hazırlık olacaktı. Bu konuda en son Gökhan Bey bir süreç başlattı. İkincisi yine bu özellik ile alternatif bir olağanüstü kurultay süreci olabilir mi olgunlaşabilir mi buna dair bir zemin var mı? Elimizdeki veriler üzerinden bir heyet konuşulmuştu. O konuda da katkısı olacak olan burada olan ve olmayan arkadaşların da katkılarıyla birlikte bir çalışma, bir öngörü zemini oluşacaktı. Bu konuda da bir çalışma sürdürüldü diye biliyorum. Bir de malum aslında Selin Hanım işte Amerika'dan gelir gelmez içine eklenecek olan bir çalışma yapacaktı. Biz de onu yürütüyoruz aslında. Bugün de bir toplantının içinde şu anda Selin Hanım. Böyle bir aşamaları var. İstersen bu Parti Meclisi'nden başlayalım. Sonra olağanüstü kurultay zemini ya da ihtimali, alternatifi nasıl bir bakış diye devam edelim." diyor.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyaya sızdırılan online toplantıya ilişkin soruya "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Hiçbir gizli tarafı yok" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Emirgan Korusu'nda düzenlenen 125 İETT Otobüsü Temini Sözleşme Töreni'ne katıldı. Törenin ardından CHP'li yetkili isimlerle yaptığı online toplantının internete sızdırılmasına ilişkin soruları yanıtlayan İmamoğlu, toplantının gizli bir tarafı olmadığını, görüntüleri sızdıranın da araştırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

İmamoğlu, "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle konuşulur, parti meclisi üyeleriyle konuşuluyor, partinin eski yeni milletvekilleriyle konuşulur. İlçe başkanlarıyla, il başkanlarıyla konuşulur. Dolayısıyla bundan daha doğal bir şey yoktur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor, gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim. Onu araştıracağız, bakacağız, ne olmuş, nasıl olmuş… Bunu seven kimler var. Partinin içinden mi var, dışından mı var. Ona da bakacağız ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden, açık ve seçik kalbimizde ne varsa bir arada bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜLER SONRASI CHP'Lİ İSİMLERDEN AÇIKLAMA

Gündeme bomba gibi düşen kayıtla ilgili CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan açıklama geldi. Günaydın, bu görüşmenin gizli olmadığını söyledi. Engin Altay da görüşmelerin gizli olmadığını ve görüşmelerin süreceğini belirtti.

YARKADAŞ: İZLERKEN UTANDIM

Değişim toplantısına ilişkin tartışmalar sürerken görüntülere bir tepki de Barış Yarkadaş'tan geldi. Yarkadaş, "Belediye başkanının “amiri” pozisyonunda olanlar, belediye başkanının “memuru” gibi sıraya geçip “arz ediyor.” dedi.

Yarkadaş'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde oldu: Malum video CHP’nin kurumsal kimliğinin ve parti hiyerarşisinin “değişim” adı altında nasıl yok edildiğini net bir şekilde gösteriyor. Belediye başkanının “amiri” pozisyonunda olanlar, belediye başkanının “memuru” gibi sıraya geçip “arz ediyor.” İzlerken utandım…

İSMAİL SAYMAZ: BU TOPLANTIDAN BAŞKA KAYITLAR DA OLABİLİR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan online toplantının sosyal medyaya sızmasıyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "CHP'de kaset savaşları dönemi başladı" yorumunda bulun Saymaz, "Ekranda katılımcı yazan bir hane var. Orada bir başka davetlinin olması gerekiyor. Muhtemelen onun yerine bir danışman, milletvekili danışmanı gibi biri bu toplantıyı dinliyor, kayda alıyor ve sızdırıyor. Bu toplantıdan başka kayıtlar da olabilir deniyor." ifadelerini kullandı.

İşte İsmail Saymaz'ın açıklamaları:

Aslında öncelikli amaçları görevden alınan il ve ilçe başkanlarıyla ilgili müdahalede bulunmak. İkinci başlık mümkünse olağanüstü kurultay. Gördüğüm kadarıyla olağanüstü kurultay meselesinde öyle bir karar birliği sağlanmıyor. Bu toplantının kayıtları sızdırıldı. Nasıl sızdırıldı? Şu ekranda katılımcı yazan bir hane var. Orada bir başka davetlinin olması gerekiyor. Muhtemelen onun yerine bir danışman, milletvekili danışmanı gibi biri bu toplantıyı dinliyor, kayda alıyor ve sızdırıyor. Bana gelen bilgi başka görüntülerin de olabileceği yönünde, yani bu toplantıdan başka kayıtlar da olabilir deniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak sonuç olarak burada iki husus var. İmamoğlu'nun değişim kadrosunun kimler olduğunu biz öğrendik. Burada olan ve olmayan. Burada olmayan Selin Sayek Böke dahil, burada olmayan ama imzası alındığını bildiğimiz PM üyesi Hakkı Suha Okay dahil. Hatta yeni vekillerden birkaç isim de var. Ekrem İmamoğlu'nun değişim kadrosunun ilk defa fotoğrafını bir araya geliyoruz. Bir de dediğim üzere bu fotoğrafta henüz olmayanlar var. Mesela Özgür Özel'le hareket edenler onlar henüz yok burada. Onlar da değişim kadrosuna dahil. Örneğin Ali Mahir Başarır. Mesela Engin Altay'la beraber hareket edenler onlar burada yok.

CHP'DE KASET SAVAŞLARI BAŞLADI

CHP'de kaset savaşları başlamıştır. Bunu söyleyeyim. Birinci kaset bu değil aslında. Birinci kaset Tanju Özcan'ın yayınladığı Kılıçdaroğlu'nun il gençlik kollarıyla yaptığı toplantıda Özcan hakkında 'atın bu adamı' dediği sözlerdi. İlk kasedi Özcan yayınladı aslında. Bu kez değişim yanlısı olan İmamoğlu ve arkadaşlarının kasetini ortaya sürdüler. Şimdi bu CHP'de kaset savaşları döneminin başladığının kanıtıdır.

CHP Genel Merkezi'ne yakın kimseler diyorlar ki bu makul ve olağan toplantı değil. Bu bir paralel toplantıdır. Hatta bununla ilgili ilerleyen saatlerde CHP Genel Merkezi'nden bir açıklama yapılabilir. Hatta buradakilerin görevinden istifası bile istenebilir.

Gündemi sarsan kayıt: İmamoğlunun gizli toplantısı sızdı... CHPden ilk açıklama

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

CHP Sözcüsü Öztrak, Ekrem İmamoğlu ile partinin ileri gelenlerinin gerçekleştirdiği online toplantıdan partinin haberinin olmadığını söyledi.

Öztrak, "Partimizin kongre süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan hiyerarşisini dikkate almayan etik olmayan toplantıları doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz. Bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. Partimizin genel başkanı ve merkez yönetim kurulu 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır bunu da yapacaktır. Genel Merkezin toplantıdan haberi yoktu." ifadelerini kullandı.

İKİ İSİM İÇİN İSTİFA TALEBİ

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı da, Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısına yönelik tartışmaların gölgesinde toplandı. Yaklaşık 50 dakika süren MYK’da bazı üyeler, zoom toplantısında yer alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’dan istifalarının istenmesi gerektiğini dile getirdi. İki ismin istifa etmemesi halinde ise CHP Meclis grubunda “güvensizlik oylaması”nın gündeme gelebileceği belirtildi.