Gündem İnsandan daha zeki olabilir

İnsandan daha zeki olabilir

09.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

“Yapay genel zekânın (YGZ) babası” olarak anılan fütürist Ben Goertzel, yapay zekânın 2027’e kadar insan zekâsını geçebileceği uyarısı yaptı.

İnsandan daha zeki olabilir

YGZ terimini popüler hale getiren ve YGZ ağı SingularityNet’in CEO’su olan bilgisayar bilimcisi, katıldığı bir zirvede “Önümüzdeki 3 ila 8 yıl içinde insan düzeyinde YZG’ye ulaşabilmemiz oldukça makul görünüyor” dedi.

Haberin Devamı

Goertzel, insan seviyesinde YZG’ye ulaşıldığında, birkaç yıl içinde tamamen insanüstü bir YGZ’ye sahip olunabileceğini söyledi. Goertzel, en çok, yasal vatandaşlık verilen ilk robot olan “Robot Sophia” üzerindeki çalışmalarıyla tanınıyor.

'SIR HIRSIZI' TUTUKLANDI

Eski Google mühendisi Linwei Ding (38), şirketten yapay zekâ ticari sırları içeren 500’den fazla dosyayı çaldığı ve bu bilgileri Çin’deki rakip teknoloji şirketlerine fayda sağlamak için kullandığı gerekçesiyle ABD eyaleti Kaliforniya’da tutuklandı. Ding, Google’ın verdiği dizüstü bilgisayarından ticari sırları kişisel bulut depolama hesaplarına yüklemekten suçlanıyor. Ding, suçlu bulunursa her bir suç için 10 yıla kadar hapis ve 250 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilecek.