Gündem ‘İntikam ve hırsla hareket ediyorlar’

‘İntikam ve hırsla hareket ediyorlar’

13.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki ilçe mitinglerinde, Millet İttifakı’nın bir intikam, bir hırs, bir rövanş duygusuyla hareket ettiğini, Kandil’in Kılıçdaroğlu’na amigoluk yaptığını, FETÖ’cülerin ise masanın kasetçisi olduğunu iddia etti.

‘İntikam ve hırsla hareket ediyorlar’

Elif Altın - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Siyasetin bu kadar çirkinleştirilmesini kabul edemeyiz. Ülkemizde daha önce bu yöntemle siyasi partiler ele geçirilmiştir. Anlaşılan o ki şimdi de aynı yöntemle devletin yönetimini ele geçirmek istiyorlar. Buradan açık söylüyorum Meral Hanım’ı masadan kalktığında 3 günde tıpış tıpış oraya döndüren de Muharrem İnce’yi seçime 3 gün kala adaylıktan çektiren de aynı güçtür. Kandil’i bay bay Kemal’in amigosu haline getiren de FETÖ’cüleri masanın kasetçisi haline getiren de aynı güçtür. Sanmayın ki bu güç Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu kişi sadece kendisine teslim edilen her kurumu batıran, her partiyi yenilgiden yenilgiye koşturan bir maşadır” dedi. Erdoğan dün Sultangazi’de Sultançiftliği Merkez Camii önünde ve Bahçelievler’de Şirinevler Ulu Camii önünde iki miting düzenledi. Sultangazi’yi çok sevdiğini, mitinge katılımın 50 bin kişi olduğunu söyleyen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

SEÇİM GÜNÜ YAKLAŞTI: Seçim günü yaklaştı, karşımızdaki koalisyon masasının nasıl bir intikam, nasıl bir hırs, nasıl bir rövanş duygusuyla hareket ettiği daha iyi anlaşılıyor. Biliyorsunuz daha önce masadan kalkan bir ortaklarına yapmadıklarını, demediklerini bırakmamışlardı değil mi? Sonra da eskiden kendi partilerinden aday yapıp karşımıza çıkardıkları bir isme etmedik zulüm bırakmadılar.

BU KİŞİ BİR MAŞADIR: Siyasetin bu kadar çirkinleştirilmesini kabul edemeyiz. Ülkemizde daha önce bu yöntemle siyasi partiler ele geçirilmiştir. Anlaşılan o ki şimdi de aynı yöntemle devletin yönetimini ele geçirmek istiyorlar. Buradan açık söylüyorum Meral Hanım’ı masadan kalktığında 3 günde tıpış tıpış oraya döndüren de Muharrem İnce’yi seçime 3 gün kala adaylıktan çektiren de aynı güçtür. Kandil’i bay bay Kemal’in amigosu haline getiren de FETÖ’cüleri masanın kasetçisi haline getiren de aynı güçtür... Sanmayın ki bu güç, Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu kişi sadece kendisine teslim edilen her kurumu batıran, her partiyi yenilgiden koşturan bir maşadır. 

Haberin Devamı

AHLAKSIZLAR, TERBİYESİZLER: Birileri savunma sanayi ürünlerimizi değersizleştirmeye çalışıyor. Bu ürünlerin her biri nitelikli istihdama açılan bir kapıdır. Cambazlar, ahlaksızlar, terbiyesizler domatesi, patatesi 15-20 liraya çıkardılar. Şimdi marketlerde 7.5 liraya düştü... Bu ürünlerdeki fiyat dalgalandırmaları tamamen mevsim geçişi ve maalesef ahlaksızlıkla alakalı. Yeni ürünler tezgaha çıktı, fiyatlar dengesine oturdu. Bunu söyleyerek milletimizin canını yakan hayat pahalılığını görmezden gelmiyoruz. Milletimizin hiçbir kesimini enflasyona ezdirmeme kararlığı ile devam ediyoruz.

SULU BİR ŞAKA: (Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’ye çağrısı) Kalkmış ‘Gel Halil İbrahim sofrasına’ diyor. Bir insan siyasette bu kadar laubali olur mu? Siz beraber yürümediniz mi geçmişte? Bu ne kadar sulu bir şaka...

TAKTİKLERİ FETÖ’DEN: Günlerdir, tehditler, şantajlar, hakaretler, kasetler havada uçuşuyor. Sonunda ne oldu? Adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. FETÖ’cülerin oyunu bu. Bu oyunu da şimdi Muharrem Bey’e oynadılar. Bunlar desteği nereden alıyor Kandil’den. Taktiği nereden alıyor FETÖ’den.

Haberin Devamı

‘İntikam ve hırsla hareket ediyorlar’