Gündem Irak’ın kuzeyinden acı haber: 6 asker şehit

Irak’ın kuzeyinden acı haber: 6 asker şehit

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pençe Kilit Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu. Çatışmanın ardından 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyinden acı haber: 6 asker şehit

ANKARA Milliyet - Türkiye’nin kalbine dün şehit ateşi düştü. Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu. Çatışmanın ardından düzenlenen ani hava harekatları ile 7 terörist etkisiz hale getirildi. 

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) dün akşam yapılan açıklamada “Irak’ın Kuzeyi’nde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.  

Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir” denildi. Ardından yapılan açıklamada ise “Yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı. 

Haberin Devamı

Sızma girişimi engellendi 

Çatışmanın Hakurk bölgesinde operasyonlarını sürdüren Hakkari Dağ ve Komando Birliği’ne sızma girişiminde bulanan teröristlerin engellenerek temas sağlanması sonucu çıktığı öğrenildi. Hava harekatının ve çatışmaların devam ettiği bölgede terörist grubu karadan çembere alındığı bildirildi Milli Savunma Bakanlığı, şehitler konusunda oldukça hassas davranıyor. Ailelerine haber verilmeden ve şehit naaşları Türkiye’ye getirilmeden açıklama yapılmıyor. 

Şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın (23) şehadet haberi Tokat’taki ailesine ulaştı. Şehadet haberini anne Zahide Karaca ve baba Ahmet Karaca’ya yetkililer tarafından verildi. Bekar olan şehidin 7 kardeşi olduğu öğrenildi. 

Ailesi Umre’deydi

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) şehadet haberi Malatya’daki ailesine ulaştı. Anne ve babası Umre’de olduğu öğrenilen şehidin evine Türk Bayrağı asıldı.

Şehit evine Türk Bayrağı

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın şehadet haberinin ardından Tokat’taki aile evine. Acılı aileyi yetkililer teski ederken, şehidin evine Türk Bayrağı asıldı.

Ağabeyi gazi olmuştu

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın acı haberi Denizli’deki ailesine verildi. Şehidin ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde gazi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Eşi 3 aylık hamileydi

Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın (31) acı haberi, Zonguldak’ta yaşayan ailesine ulaştı. Şehit İsmail Yazıcı’nın4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi.

‘Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek’

Türkiye’nin acısı için siyasilerden art arda başsağlığı mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı mehmetçiklerimize de Rabb’imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bu hadiselerin hiç yaşanmayacağı günlere Türkiye kararlı mücadelesiyle elbette ulaşacaktır.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Irak’ın kuzeyinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Pençe harekat bölgesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Değerli ailelerinin, silah arkadaşlarının ve milletimizin başı sağ olsun. Çatışmada yaralanan Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyoruz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Irak’ın kuzeyinde teröre şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Kuzey Irak’ta yürütülen operasyon kapsamında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Irak’ın kuzeyinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Irak’ın kuzeyinde şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

7 terörist etkisiz hale getirildi

MSB açıklamasında çatışmanın ardından belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekatları düzenlendiği belirtildi. Harekatlarda 7 teröristin etkisi hale getirildiği bildirildi.