Gündem İSG geç başvuru günü bugün! Başvuru nasıl yapılır? İş Sağlığı ve Güvenliği sınavı ne zaman?

İSG geç başvuru günü bugün! Başvuru nasıl yapılır? İş Sağlığı ve Güvenliği sınavı ne zaman?

18.04.2019 - 09:47 | Son Güncellenme:

2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem sınav başvuruları 4-11 Nisan 2019 tarihleri arasında alındı. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, bugün İSG sınavı için geç başvuruda bulunabilecek. Peki İSG geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

İSG geç başvuru günü bugün Başvuru nasıl yapılır İş Sağlığı ve Güvenliği sınavı ne zaman

2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem Sınavı, 18 Mayıs 2019 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde uygulanacaktır.

Haberin Devamı

İSG GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurular alınıyor.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV İÇERİĞİ

Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Her testte 50 soru yer alacaktır. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.

1) İş Yeri Hekimliği Testi
2) C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
3) B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
4) A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
5) Diğer Sağlık Personeli Testi

Sertifika alanlarına bağlı olarak sınava başvuran aday sayısının 3.000 ve altında olduğu durumlarda, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde kısmen ya da tamamen yazılı sınav yapılabilecektir. Yazılı sınavda en az 20 açık uçlu soru yer alacaktır. 5.000 ve altında adayın başvurduğu sertifika alanlarında sınav, elektronik ortamda Ankara’da yapılabilecektir.