Gündem İSG sınavı ertelendi mi, yapılacak mı 2021? İSG sınavı ne zaman, kaç saat, kaç soru, kaç dk?

İSG sınavı ertelendi mi, yapılacak mı 2021? İSG sınavı ne zaman, kaç saat, kaç soru, kaç dk?

03.05.2021 - 14:04 | Son Güncellenme:

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2021-İSG/1) için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından uygulanacak olan İSG sınavına katılacak adaylar tam kapanma sürecinin devam etmesinden dolayı meraklanıyor. Bir yandan İSG sınavı ne zaman, kaç saat, kaç soru, kaç dk? soruları araştırılırken, diğer yandan ise İSG sınavı yapılacak mı, ertelendi mi 2021? sorusuna cevap aranıyor. İşte İSG sınavı hakkında bilinmesi gerekenler...

İSG sınavı ertelendi mi, yapılacak mı 2021 İSG sınavı ne zaman, kaç saat, kaç soru, kaç dk

24-31 Mart 2021 tarihleri arasında alınan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2021-İSG/1) başvuru işlemleri ardından sınav tarihi merak konusu oldu. İSG adayları, İSG ne zaman arayışında bulunurken, sınav tarihinin tam kapanma sürecine denk gelmesi akıllara, İSG sınavı yapılacak mı, ertelendi mi 2021? sorusunu getirdi.

Haberin Devamı

İSG SINAVI ERTELENDİ Mİ, YAPILACAK MI? (2021)

İSG sınavı Tam kapanma sürecinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. 

İSG SINAVI NE ZAMAN, KAÇ SAAT, KAÇ SORU, KAÇ DK?

İSG sınavı 30 Mayıs 2021 Pazar günü uygulanacak.

ÖSYM'DEN RESMİ DUYURU

İSG sınavı ertelendi mi, yapılacak mı 2021 İSG sınavı ne zaman, kaç saat, kaç soru, kaç dk

Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Her testte 50 soru yer alacaktır. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.

1) İş Yeri Hekimliği Testi
2) C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
3) B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
4) A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
5) Diğer Sağlık Personeli Testi

Sertifika alanlarına bağlı olarak sınava başvuran aday sayısının 3.000 ve altında olduğu durumlarda, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde kısmen ya da tamamen yazılı sınav yapılabilecektir. Yazılı sınavda en az 20 açık uçlu soru yer alacaktır. 5.000 ve altında adayın başvurduğu sertifika alanlarında sınav, elektronik ortamda Ankara’da yapılabilecektir. İSG/1 Sınavında tüm sertifika alanlarında sınav yapılacaktır ancak, İSG/1 Sınavına başvuran aday sayısının 100 ve 100’ün altında olduğu sertifika alanlarında İSG/2 Sınavı yapılmayacaktır

Haberin Devamı

Sorular ekte yer alan Temel Eğitim Müfredatı Konularından hazırlanacaktır. Testte tüm eğitim konularından soru yer almayabilecektir. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik risk etmenleri hem "teknik" hem de "mevzuat" başlığı altında değerlendirilebilecektir.

İSG sınavı ertelendi mi, yapılacak mı 2021 İSG sınavı ne zaman, kaç saat, kaç soru, kaç dk