Gündem İshaliye’de konutlar teslim ediliyor

İshaliye’de konutlar teslim ediliyor

10.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Gaziantep’in Islahiye ilçesinde de büyük bir yıkım yaşandı.

İshaliye’de konutlar teslim ediliyor

UĞUR YILDIRIM / Gaziantep - 1435 kişinin hayatını kaybettiği ilçede, 1182 bina yıkıldı. Ağır hasarlı 3900 yapının yüzde 75.1’inin enkazı kaldırılmış durumda. Islahiye’nin farklı noktalarına 6799 konteyner kuruldu, konteyner kentlerde 22 bin 763 kişi yaşamaya başladı. Kısa süre içinde de 4 etaplık 4537 konutun ihalesi yapıldı. Yapımı hızla devam eden konutlardan 835’inin depremin birinci yılında düzenlenecek törenle hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

MALATYA’DA DA KONUTLAR HAZIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden Malatya’da yürütülen çalışmalara ilişkin video paylaştı. Afet konutları, köy evleri ve Bakırcılar Çarşısı’na dikkat çeken Özhaseki, “Vatandaşlarımızın mutluluğu, bizim de gururumuz oldu. Malatya’da tamamladığımız konut ve iş yerlerimizi en kısa sürede teslim edeceğiz. Malatya’mız, güçlü ve dirençli bir şekilde ayağa kalkacak” dedi.

İslahiye’nin Değirmencik Mahallesi’nde geçen yıl mart ayında temeli atılan ve TOKİ tarafından yapılan 17 blok ve 405 daireden oluşan site teslime hazır halde. Sitede yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve spor sahaları bulunuyor.