Gündem Islak kek nasıl yapılır?

Islak kek nasıl yapılır?

30.04.2018 - 10:25 | Son Güncellenme:

Yumuşacık bir kıvam ile damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak olan bu keki yapacaklar artık sürekli yapmaya başlayacaktır. Kıvamı ve tadının muhteşem uyumu ile kek sevmeyenlerin bile fikrini değiştirecektir. Bu ıslak kek tam bir brownie lezzeti yakalamanızı sağlayacaktır. Yapımı kolay tadı muhteşem bir tarif ile karşınızdayız.

Islak kek nasıl yapılır

Islak kek İçin gereken malzemeler

Haberin Devamı

· 3 adet yumurta

· 1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak tadınıza göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz)

· 1 su bardağı süt

· Yarım su bardağı yoğurt (yoğurt olmayanlar sütü 1,5 su bardağı kullanabilir)

· Yarım su bardağı sıvı yağ

· 4-5 yemek kaşığı kakao

· 2,5 3 su bardağı un (un azar azar eklenerek kıvam ayarlanır)

· 1 paket kabartma tozu

· 1 paket vanilya

Islak kekin sosu için gereken malzemeler

Islak kekin sosu genellikle kek için hazırlanan karışıma un ve kabartma tozu eklenmeden ayrılır. Fakat yumurta kokusu geleceğinden endişe duyanlar ya da bu şekilde yapmak istemeyenler 1,5 ya da 2 su bardağı süte 2 yemek kaşığı kakao, 2-3 yemek kaşığı şeker ekleyerek de sosu hazırlayabilirler.

Haberin Devamı

Üzeri İçin

Üzerini Hindistan cevizi, antep fıstığı veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. Tercih tamamen sizin damak tadınıza bağlı.

Islak kekin yapılışı

Gelelim bu muhteşem kekin yapılışına. İlk olarak bir çırpma kabına yumurtayı kırıyoruz. Üzerine şekeri de ekleyip tamamen köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yumurta ve şekerden elde ettiğimiz bu karışım içerisine süt, yumurta, yağ, kakao ve vanilya eklenerek bir güzel karıştırılır. Bu karışımdan sos yapmak isteyenler 1 su bardağından fazla olacak şekilde ayırmalıdır. Sos ayrıldıktan sonra kalan karışıma un ve kabartma tozu da eklenerek güzelce karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye dökülen karışım önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyulur. Kekin sosunu bu karışımdan yapmak istemeyenler yukarıda belirttiğimiz gibi ayrıca bir sos hazırlayabilir. Kekin pişmesi için yaklaşık bir yarım saat geçmesi gerekmektedir. Bu fırınınızın pişirme ayarı ile de ilgilidir. Kek piştikten sonra fırını kapatıyoruz ve 5 dakika kadar fırından çıkarmıyoruz. Daha sonra çıkardığımız keki dilimleyerek üzerine sosunu döküyoruz. Sosunu çeken keki istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.