Gündem İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

21.09.2016 - 12:36 | Son Güncellenme:

Başkent Ankara'daki büyükelçilik binasına elindeki bıçak ve çanta ile girmeye çalışan saldırgan, bacağından vuruldu. Bomba imha ekiplerinin incelediği çanta boş çıktı. Ankara Valiliği, Konya doğumlu Osman Nuri Çalışkan isimli saldırganın herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını duyurdu.Saldırganın ilk ifadesinde; "Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım" dediği öğrenildi. İsrail Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada Türk polisine profesyonelliği için teşekkür etti.

İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

Türkiye'nin başkenti Ankara'da en sıkı korunan noktalar arasında yer alan İsrail Büyükelçiliği önünde, bugün öğle saatlerinde silah sesleri duyuldu. Elindeki bıçakla büyükelçilik binasına girmeye çalışan, nizamiye kapısında durduruldu ve bacağından vuruldu.

Haberin Devamı

OLAY ANI KAMERADA


SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganın kimliği de belli oldu. Konya doğumlu olan Osman Nuri Çalışkan'ın akli sağlığının yerinde olmadığı belirtildi.

1978 doğumlu bıçaklı saldırganın, tekbir getirdiği ve "Bütün Ortadoğu'yu değiştireceğiz" şeklinde bağırdığı bildiriliyor.

İLK İFADESİ

Saldırganın ilk ifadesinde ise, "Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım" dediği öğrenildi.

ÇANTA BOŞ ÇIKTI

Yaralı olarak etkisiz hale getirilen saldırgana ait çanta, bomba imha uzmanları tarafından incelendi. İnceleme sonucunda çantanın boş olduğu görüldü.

İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

ANKARA VALİLİĞİ: ÖRGÜT BAĞLANTISI YOK

Ankara Valiliği, saldırganın herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını açıkladı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

Haberin Devamı

"21.09.2016 Günü saat 12.10 sularında Osman Nuri Çalışkan isimli, 1975 Konya doğumlu, elinde 30 cm. uzunluğunda bir bıçak ve çanta bulunan şahıs, İsrail Büyük Elçiliği'ne doğru slogan atarak hareket halinde iken, polisin dur ikazına uymayınca baldırından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede Osman Nuri Çalışkan'ın meczup görünümlü olduğu, arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir."

OLAY SONRASI GÖRÜNTÜLERİ

BÜYÜKELÇİLİK'TEN POLİSE TEŞEKKÜR

İsrail Büyükelçiliği, olay sonrası yaptığı açıklamada Türk yetkililere güvendiklerini belirtti. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığına işaret edilen açıklamada, elçilik görevlilerinin de güvende olduğu bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükelçiliğimiz, Türk yetkililerine olayın kontrolü ve araştırılması konusunda güvenmektedir. Büyükelçilik olarak Türk polisine profesyonel performansı dolayısıyla teşekkür ediyoruz."