Gündem İşsiz gençlere bilişim eğitimleri verilecek

İşsiz gençlere bilişim eğitimleri verilecek

25.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İşsiz gençlerin istihdam edilmelerini kolaylaştırmak için İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları’na bilişim sektörü de dahil ediliyor.

İşsiz gençlere bilişim eğitimleri verilecek

MİTHAT YURDAKUL Antalya - 6 aya kadar eğitim verilecek gençlere daha eğitim aşamasında günlük 438 TL işsizlik ödeneği verileceği gibi eğitim sonrasında gençlerin bilişim sektöründe istihdam edilmelerine de katkıda bulunulacak.  

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, “Bu şekilde, bilişim sektörünün insan kaynağı ihtiyacını yetiştirmeyi arzu ediyoruz” dedi. 

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından Cumhurbaşkanlığı, bağlı kuruluşlar, bakanlıklar, yerel yönetimler, üniversite ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla “Doğal Afetlere Dayanıklı Kritik Altyapılar” temasıyla Kamu Bilişim Zirvesi düzenlendi. Zirvede konuşan Çoştu, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için devrede bulunan işbaşı eğitim programlarını bilişim sektörünü de ekleyecek şekilde revize edeceklerini söyledi. Çoştu, “İŞKUR’un İşbaşı Eğitimleri Programını, bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde revize edeceğiz. İlgili kurumumuzla işbirliği içerisindeyiz. Yakın zamanda işbaşı eğitimlerinde değişiklik yapacağız. Bu şekilde, sektörün insan kaynağı ihtiyacını yetiştirmeyi arzu ediyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin önemli bir teknoloji kapasitesine ulaştığını anlatan Çoştu, “Yaklaşık 20 yıl önce AR-GE personeli sayımız 30 binlerin altındayken, iki hafta kadar önce açıklanan son verilere göre 272 bine ulaştı” diye konuştu.

‘Türkçe bilişim sözlüğü’

TBD Başkanı Rahmi Aktepe, ağırlıklı olarak İngilizce kelimelerden oluşan bilişim sektörü terimlerinin Türkçe’ye çevrilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Zirve kapsamında Türkiye’de ilk kez Türkçe Bilişim Sözlüğü hazırladıklarını belirten TBD Başkanı Aktepe, “Geçen hafta itibariyle 25 bin 125 kelimelik bir Türkçe Bilişim Sözlüğü hazırlayarak baskıya verdik” ifadelerini kullandı.