Gündem İstanbul’da kurban satışları başladı

İstanbul’da kurban satışları başladı

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Anadolu’nun çeşitli illerinden kamyonlara yüklenerek İstanbul’a getirilen kurbanlıklar, belediyelerin hazırladığı alanlarda satılıyor.

İstanbul’da kurban satışları başladı

İstanbul’da kurban satışına başlanan yerlerden biri de Sultanbeyli. Kentin giriş kapısı olan Sultanbeyli’de belediyenin oluşturduğu 40 bin metrekarelik kurban satış ve kesim merkezinde, 300 çadır kuruldu. Alanda, kurban satıcısı ve alıcılarının ihtiyaç duyacağı mekanların yanı sıra berber hizmeti de yer alıyor.

Haberin Devamı

Sokaklara tabela

İnternet kafe ile mescitlerin ve çay ocaklarının da bulunduğu alanda belediye, satıcılara her sabah çorba ikram ediyor. Satış merkezine gelecek vatandaşlar için ilçenin belirli noktalarından ücretsiz servisler kaldırılıyor. Temizlik ekipleri kurban çadırlarını, veteriner kontrolünde düzenli olarak ilaçlayarak dezenfekte ediyor.

Bölgede görevlendirilen zabıta ekipleri de olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sürdürürken, alıcıların satıcıları kolay bulabilmesi için sokaklara tabelalar asıldı ve çadırlar numaralandırıldı. Belediye ekiplerince satıcılara içinde tulum, el feneri, çizme, yara bandı gibi malzemelerin bulunduğu çanta verildi. Alanda 5 kesim ünitesi kuruldu. Vatandaşlar 0546 695 16 13 numaralı telefonu arayarak, kaydını yaptırdıktan sonra bayramda kurban kesim hizmetinden yararlanabilecek. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kurbanlıklar alanımıza girmeye başladı” dedi.

Haberin Devamı

‘Kurbanınızı erken alın’

Muş’un Hasköy ilçesinden İstanbul’a 40 kurbanlık getiren Abdullah Şavlı şunları söyledi: “20 yıldır kurbanlık satışı için İstanbul’a geliyorum. Satış ve kesim alanında yapılan çalışmalara baktığımız zaman son iki yılda çok daha güzel hizmetlerin olduğunu söyleyebilirim. Belediyenin zabıtaları, işçileri, su-yemek servisleri, banyo, berber ve ambulans hizmetleri çok iyi.
Bu yıl hayvan çok az olduğu için kurban kesmek isteyenlerin erken almalarını tavsiye ederim. Her yıl yaklaşık 80 hayvan getiriyordum ama bu sene 40 hayvanım var. Kurban fiyatları uygun. Bu yıl kurbanlıkların kilosunu 22-23 liradan satacağız.”

Sıkı denetimler uygulandı

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Anadolu yakasından Avrupa yakasına hayvan geçişleri denetimlerini artırdı. TEM Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü öncesinde bulunan Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda denetimler yapan ekipler, canlı hayvan taşıyan TIR ve kamyonları durdurarak hayvanların pasaportlarını, sağlık raporlarını, sevk bilgilerini kontrol ediyor. Belgeleri olmayan araçlara ceza uygulanıyor. İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Geldikleri iller ile yazışmalar yapılacak ve sistem üzerinden kontrol edilecekler. Herhangi bir sağlık problemleri yoksa Anadolu yakasındaki bir tesise sevkini sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da kurban satışları başladı

Yazarlar