Gündem Murat Kurum: İstanbul sporun merkezi olacak

Murat Kurum: İstanbul sporun merkezi olacak

18.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’a yeni stat  ve spor alanları kazandıracağını söyleyen Kurum, İstanbul’u tüm dünyada spor turnuvası şehirlerinden biri haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Murat Kurum: İstanbul sporun merkezi olacak

Aleyna Sevim - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında dün sırasıyla Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine ziyaret gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

Kurum’u ilk durağı BJK’de Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Kurum’a Beşiktaş yönetimi tarafından Cumhuriyetin 100’ncü, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 120’nci yılına özel tasarlanan ismine özel forma hediye edildi. Görüşme sonrası açıklama yapan Kurum, “Bakanlık dönemimde TOKİ ile ülkemizin dört yanında UEFA standartlarında tam 19 dev stadyum inşa ettik. Camialarımızın mali yüklerini azaltmak, sporcu yetiştirmelerine destek olmak için elimizi hep taşın altına koyduk. İstanbul hem Avrupa’nın ve dünyanın en güzel spor turnuvası şehirlerinden biri olacak ve olimpiyat şehri olma hedefimize ulaşacak. Biz istiyoruz ki yeni Metin-Ali-Feyyaz’lar doğsun, yeni Sergen Yalçın’lar yetişsin” dedi. Arat, Kurum’un ziyaretinin kendileri için anlamlı olduğunu söyleyerek adaylığında başarılar diledi. 

Haberin Devamı

‘İSTANBUL İÇİN ŞANS’ 

Kurum’u, GS ziyaretinde Başkan Dursun Özbek ile kulüp heyeti karşılayarak kendisine Mustafa Kemal Atatürk imzalı 100. yıl özel forması hediye edildi. Kurum şunları söyledi: “Büyük kulüplerimizle amatör spor kulüplerimizi birleştireceğimiz gençlerimizi yetiştireceğimiz tesislerin hızlı şekilde inşası bizim için çok kıymetli. Burada gençlerimiz ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırsın istiyoruz. GS Başkanı Özbek, Kurum’a seçim sürecinde başarılar dileyerek, “Sayın Bakan İstanbul için şanstır” dedi. 

‘İŞÇİ MAAŞLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ’

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada emekçilerin haklarının ve maaşlarının iyileştirileceğini söyledi. Kurum, “Bir haftadır gittiğim her yerde benzer şikayetlerle karşılaşıyorum. İBB’de veya iştirak şirketlerinde çalışan emekçi arkadaşlarım yanıma geliyor, özlük hakları ve maaşları konusundaki sıkıntıları ifade ediyorlar. Kimsenin şüphesi olmasın. Emekçi kardeşlerimizi ezdirmeyiz. Göreve geldiğimizde İBB ve iştiraklerde çalışanlarımızın özlük hakları ve maaşlarının iyileştirilmesi için hemen adım atacağız. 1 Nisan’ı bekleyin” ifadelerini kullandı.