Gündem İstanbul yeni havalimanı nerede? Yeni havalimanına nasıl gidilir? Hangi otobüsler geçiyor?

İstanbul yeni havalimanı nerede? Yeni havalimanına nasıl gidilir? Hangi otobüsler geçiyor?

04.04.2019 - 12:18 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na büyük taşınma süreci bu hafta sonu başlıyor. Taşınma bu gece saat 03:00'de başlayacak ve 45 saat sürecek. Taşınma, 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 23:59'da tamamlanacak. Vatandaşlar ise taşınma sonrasında yeni havalimanına nasıl gidileceğini araştırıyor. İstanbul yeni havalimanı nerede? Hangi otobüsler geçiyor?

İstanbul yeni havalimanı nerede Yeni havalimanına nasıl gidilir Hangi otobüsler geçiyor

Taşınmanın planlanan şekilde gerçekleşebilmesi için, 6 Nisan saat 02:00 ile 14:00 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak. Bu süreçte yolcular sorunsuz bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirebilmek için İstanbulun yeni şehir havalimanı olan Sabiha Gökçene yöneldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise yolcuların mağdur olmaması ve uçuşlarını sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için çok sayıda önlem alındı.

Haberin Devamı

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI NEREDE?

İstanbul Yeni Havalimanı Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede yer alıyor. 76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alana inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa edildi.

İstanbul Havalimanı'ndan uçuş yapmak isteyen yolcular, ulaşım için birçok alternatif hat ve güzergahı kullanabilecek. 1 Kasım'dan itibaren THY tarifeli seferlerine ev sahipliği yapmaya başlayan havalimanından İETT ile "Havaist" hatlarıyla da ulaşım sağlanacak. Özel araçları ile havalimanına gelen yolcular, 30 Aralık'a kadar terminal otoparkından ücretsiz faydalanabilecek. Havalimanının raylı sistemle şehir merkezine bağlanması için Gayrettepe ile Halkalı olmak üzere iki farklı metro hattında çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

HANGİ OTOBÜSLER GEÇİYOR?

İstanbul Havalimanına ulaşım İETT otobüsleri ve HAVAİST hatları ile sağlanabilir. Yeni Havalimanına, İETT’nin H2, H3, H4 numaralı hatları ve HAVAİST’in İST1, İST2, İST3, İST7, İST19 numaralı hatları ile ulaşılabilir.

H2 MECİDİYEKÖY – İSTANBUL HAVALİMANI hattı

Mecidiyeköy Metrobüs – Çağlayan – Nurtepe – Hasdal - Kemer Yolu - Orman Yolu - Kıyı Emniyeti - İhsaniye Kavşağı - İstanbul Havalimanı

H3 HALKALI - İSTANBUL HAVALİMANI hattı

Gümrük - 4.Cadde – Rumeliler - Atatürk Mahallesi - Demirciler Sitesi - İstanbul Havalimanı

H4 ATATÜRK HAVALİMANI - İSTANBUL HAVALİMANI hattı

Atatürk Havalimanı - Başakşehir Metrokent - İstanbul Havalimanı

HAVAİST hatları ve durakları:

İST1 YENİKAPI - İSTANBUL HAVALİMANI hattı

Yenikapı İDO - Bakırköy İDO - Kuleli - Başakşehir Metrokent - İstanbul Havalimanı

İST2 TÜYAP - İSTANBUL HAVALİMANI hattı

TÜYAP - Cumhuriyet Mahallesi - Marmara Park - Bahçeşehir Merkez - İstanbul Havalimanı

İST7 KOZYATAĞI METRO - İSTANBUL HAVALİMANI hattı

Kozyatağı Metro – Ümraniye Tepeüstü - Kavacık Köprüsü - İstanbul Havalimanı

İST19 TAKSİM – BEŞİKTAŞ – İSTANBUL HAVALİMANI hattı

Taksim Abdülhakhamit Caddesi - Beşiktaş İETT Peronlar - Zincirlikuyu Metrobüs - 4. Levent Metro - İstanbul Havalimanı

Haberin Devamı

İST3 15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI (ESENLER) - ALİBEYKÖY CEP OTOGARI - İSTANBUL HAVALİMANI hattı

15 Temmuz Demokrasi Otogarı - Alibeyköy Cep Otogarı - Hasdal - Göktürk (Emniyet Amirliği) İstanbul Havalimanı

İLK METRO 2020’DE

İstanbul Havalimanı’nın raylı sistemle şehir merkezine bağlanması için Gayrettepe ile Halkalı olmak üzere iki farklı metro hattında çalışmalar sürüyor. 2020’de Gayrettepe-İstanbul Havalimanı öncelikli olarak hizmete alınacak. Ayrıca Halkalı-İstanbul Havalimanı arasında da raylı sistem alt yapısı kurulacak. Bu hat da gelecek yıl içerisinde hizmete alınacak.