Gündem İstanbul yollarında ‘klasik’ rüzgârlar

İstanbul yollarında ‘klasik’ rüzgârlar

22.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel Bahar Rallisi’nin üçüncüsü dün başladı. 250 kilometrelik bir parkurda yarışacak 100’e yakın klasik otomobil, iki gün boyunca şehirde nostalji rüzgârı estirecek.

İstanbul yollarında ‘klasik’ rüzgârlar

İstanbul sokaklarında bu yıl da klasik otomobiller nostalji rüzgarı estirecek. Mercedes-Benz Türk’ün, Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek 2015’ten beri ana sponsorluğunu üstlendiği klasik otomobil Bahar Rallisi’nin startı bu sabah saat 10:00‘da, Hilton Istanbul Bosphorus Hotel’in önünde verilecek. Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etkinlik kategorisinde düzenlenen Bahar Rallisi bu yıl İstanbul ve çevresini kapsayan 250 km’lik parkurda gerçekleşecek.

Klasik otomobiller, Elmadağ’dan çıktıktan sonra İstanbul’un en güzel yalılarının sıralandığı Boğaz hattındaki tarihi semtlerden geçerek Rumeli Feneri’ne ulaşacak. Yarışmacılar Rumeli Feneri’nde verilecek öğle yemeği molasının ardından rallinin ilk günü Kemerburgaz Kemer Country Club’daki finish noktasında sonlandıracak.

2. gün Formula pisti

İkinci gün ise Mercedes-Benz Bahar Rallisi’ne, Formula pisti olan İstanbul Park’ta start verilecek. Buradan Şile istikametine doğru yol alacak yarışmacılar ralliyi Kavacık Limak Eurasia Hotel’de sona erdirecek. Dereceye giren ekipler, bitiş noktasında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

‘Klasiğin yeri ayrı’

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan, üç yıldır ralliye sponsor olduklarını belirterek şunları söyledi:

“İleri teknolojik donanımlarla üretilen otomobiller bizlere geleceğe dair güzel ipuçları verse de klasikler bizlere her zaman geçmişi ve yaşadığımız güzel anıları hatırladır. Dolayısıyla hepimizin gönlünde klasik otomobillerin yeri ayrıdır. Tüm Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017 katılımcılarına keyifli sürüşler ve başarılar, izleyicilere ise ralli için keyifli seyirler diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kulüp klasik tutkunlarına açık

Başta Mercedes-Benz marka olmak üzere 400’den fazla klasik otomobil sahibi üyesi bulunan Klasik Otomobil Kulübü’ne üye olmak için sadece klasik otomobillere tutkuyla bağlı olmak yeterli. Klasik Otomobil Kulübü, artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak, tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraş gösteren ve bu doğrultuda fikir alışverişide bulunmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.