Gündem İstanbul'a dev projeler! Murat Kurum tek tek açıkladı: Boş zamanlarda belediyeye uğramayacağız, çalışacağız

İstanbul'a dev projeler! Murat Kurum tek tek açıkladı: Boş zamanlarda belediyeye uğramayacağız, çalışacağız

28.01.2024 - 20:27 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum canlı yayında İstanbul'a yapılacak projelerin detaylarını açıkladı. Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Biz boş zamanlarında belediyeye uğrayanlardan olmayacağız. İstanbul gerçekten zengin. Yeter ki kaynakları doğru yönetsin. Gündemimiz hep İstanbul olacak." dedi.

İstanbula dev projeler Murat Kurum tek tek açıkladı: Boş zamanlarda belediyeye uğramayacağız, çalışacağız

Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle; Kiliseye saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Rahiple görüştüm, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehrimiz.

Haberin Devamı

PROJELERİMİZİ ÖNCELİKLENDİRDİK

İstanbul'un birçok sorunu var. İstanbullular, İstanbul'da yaşamaktan çok mutlu değiller. Trafik karmaşası, deprem tedirginliği, yeşilin artmaması, sosyal yardımlardaki adaletsizlikler... Vatandaş oldukça rahatsız. Yapmış olduğumuz tespitler, İstanbul'un sorunlarını net olarak söylüyor. Araştırmalarımızı yaparak projelerimizi önceliklendirdik.

GÜNDEMİMİZ İSTANBUL

Bizim gündemimiz İstanbul'un meseleleriyle ilgilenmek olacak. Biz hep sokakta olacağız, milletimizin yanında olacağız. İstanbul o kadar zengin ki yeter ki o kaynakları doğru yönetin. Yeter ki doğru kadrolarla çalışarak İstanbul'a hizmet etme gayesinde olun. Biz bütçemizi iki katına çıkaracağız. Bizim 10 başlıkta açıkladığımız projelerin maliyeti 56 milyar dolar.

Haberin Devamı

HAKSIZ YERE KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ

Bugün personel sayısı 92 bin 176, 33 bin 725 kişiyi işten çıkardılar. Çıkardıkları personellerin hepsini işe geri alacağız. Onların yaptığı gibi haksız yere kimseyi işten çıkarmayacağız.

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

5 yılda 300 bin konut, toplamda 650 bin konut dönüşecek. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL taşınma yardımı vereceğiz. Konutlar 18 ayda teslim edilecek. Kentsel dönüşüm bilimin ışığında olacak.

100 BİN SOSYAL KONUT

Bunların yanında çok önemsediğimiz bir proje daha var. O da 100 bin sosyal konut. Bu konutlar satılmayacak 39 ilçeye yetecek, satılmayacak kiralanacak sosyal konutlar yapacağız. Kentsel dönüşüme tabi olan evi bitene kadar oturmak istediği ama ev bulamadığı veya imkanlarının yetmediği vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları bir 'depo konut' olarak düşünebilirsiniz. Vatandaşımız 18 ay oturacak sonra yeni yapılmış evine oturacak. 1 Nisan'da bu projelerin hepsine başlayacağız. Bu konutlar ile birlikte kira fiyatları düşecek. Arz talep dengesini göz etmek zorundasınız. İstanbul'a 2 yeni acil durum hastanesi kurulacak. 9 yeni afet müdahale merkeziyle önlemleri alacağız.

METRO ULAŞIMI 2 KATINA ÇIKACAK

Metro hattını ve deniz ulaşımını ilk 5 yılda iki katına çıkaracağız.2034'e kadar 1004 kilometre metro hattına sahip olacağız. Raylı sistem 328 kilometreden 650 kilometreye kadar çıkacak.

Haberin Devamı

GENÇLERE MÜJDELER!

Genç girişimciye 100 bin TL hibe, öğrenciye özel su tarifesi, ilk kez evlenen gençlere 50 bin TL beyaz eşya desteği, her öğrenciye yıllık 10 bin TL burs, toplu ulaşımda yüzde 40 indirim, memleketine giden öğrencilerin yarısı bizden.

EMEKLİLERE 2 BİN 500 TL DESTEK

İhtiyacı olan emeklilere her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi İstanbulkart'larına yapacağız. 3 milyon emeklimiz var, ihtiyaç sahiplerinin tespitini yapacağız.

 

 

 

 

Yazarlar