Gündem İstanbul'da iki ayrı mahalle! Bir tarafta 13, diğer tarafta 19 bin seçmen

İstanbul'da iki ayrı mahalle! Bir tarafta 13, diğer tarafta 19 bin seçmen

31.03.2024 - 14:09 | Son Güncellenme:

Fatih'te 31 Mart yerel seçimlerinde Tahtakale Mahallesi'nin 13 seçmeninin bulunması dikkat çekti. İstanbul'daki en düşük seçmene ait olan sandıkta vatandaşlar oy kullanmaya devam ediyor. Öte yandan Avcılar Leyla Bayram İlkokulu'nda oy kullanacak seçmen sayısı Türkiye'deki 922 ilçeden 359'unun nüfusundan daha fazla.

İstanbulda iki ayrı mahalle Bir tarafta 13, diğer tarafta 19 bin seçmen

İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan Eminönü’ndeki Mimar Sinan İlkokulu’na sabah saatlerinden itibaren birçok seçmen gelerek oylarını kullandı. Okuldaki 2252 numaralı sandık ise yalnızca 13 kişilik seçmen sayısıyla dikkat çekti. İl, ilçe ve mahalle seçimlerinin tamamında oy kullanabilen Tahtakale Mahallesi vatandaşları İstanbul'daki en düşük seçmen sandığını oluşturdu. Sandık görevlileri, 13 seçmenin hepsinin oy kullanmasını bekliyor.

Haberin Devamı

İstanbulda iki ayrı mahalle Bir tarafta 13, diğer tarafta 19 bin seçmen

 "İSTANBUL'UN EN DÜŞÜK SEÇMENİN OLDUĞU YERİZ, GENEL OLARAK 13 KİŞİYİZ"

Seçmen sayısı hakkında konuşan Fatih Tahtakale Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Seçer, "Nasip olursa 4. dönem mahalle muhtarlığı seçimine girmekte bulunuyoruz. Daha önce 60 - 70 seçmenimiz olmuştu. Ev ve otel olmadığı için 13 seçmene düştük. Seçmenimiz yok ancak esnaflarımıza gelen tebligatlar, maliyecilerin getirmiş olduğu kağıtlar, onlarda yoğunluğumuz var. Gündüzleri 1 milyon kişiyi geçen bir Tahtakale'miz var. Piyasa canlı. Tabii akşamları ev ve otel olmadığından dolayı 13 seçmene düştük. Ama görevimiz devam ediyor. Şu an da İstanbul'un en düşük seçmenin olduğu yeriz, genel olarak 13 kişiyiz" dedi.

TEK OKULDA 19 BİN SEÇMEN

Avcılar’da 19 bin 249 vatandaşın kayıtlı olduğu Avcılar Leyla Bayram İlkokulu’nda yerel seçimler için oy kullanmaya gelen vatandaşların yoğunluğu dron ile görüntülendi. Türkiye’de en fazla seçmenin kayıtlı olduğu okullar arasında ilk sırada yer alan Avcılar Leyla Bayram İlkokulu’nda oy verme işlemi sabah saatlerinde başladı.

Haberin Devamı

19 bin 249 seçmenin kayıtlı olduğu okulda sabah erken saatler olmasına rağmen yoğunluk yaşandı. Her yıl nüfusun artmasıyla oy verecek kişi sayısının da artış göstermesi ile okuldaki yoğunluğun da arttığı kaydedildi. Öte yandan kimi vatandaşların görevlilerin yardımıyla tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleriyle de oy vermeye geldiği görüldü.

İstanbulda iki ayrı mahalle Bir tarafta 13, diğer tarafta 19 bin seçmen

Okul ve çevresi dron ile de görüntülendi. Oy vermeye gelen vatandaşlardan Mehmet Yaman iyi dileklerini ileterek, “Çok kalabalık vatandaşlar akın akın geliyor katılım çok güzel harika. Bizimde hoşumuza gidiyor. Vatandaşlık görevimizi en iyi şekilde yaptık. Hayırlı olsun. Her seçimde buradayız” dedi. Tekerlekli sandalyeyle oy vermeye gelen Halil Uzun, “Hayırlısı olsun. Kalabalıktı bu kez ikinci kez kullanacağım” diye konuştu.