Gündem İstanbul’da kar yüzünü gösterdi

İstanbul’da kar yüzünü gösterdi

10.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da sıcaklık düştü, kentin bazı ilçelerinde karla karışık yağmur etkili oldu. Prof. Dr. Orhan Şen, cuma günü etkili olacak soğuk hava dalgasıyla İstanbul’da kar görüleceğini söyledi.

İstanbul’da kar yüzünü gösterdi

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle dün Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında sert düşüş yaşandı.

Haberin Devamı

- İstanbul’da kar dün belirli bölgelerde kendini gösterdi. Beylikdüzü güne kar yağışıyla başlarken, Taksim’de karla karışık yağmur ve yer yer yağmur etkili oldu. Özellikle toplu taşıma araçlarıyla işe gidenler duraklarda yoğunluk oluşturdu. Beylikdüzü’nde park halindeki araçların üzeri kar tuttu. Anadolu Yakası’nın yüksek yerlerinden Aydos Ormanı’nda da kar yağışı görüldü. Sultangazi’de önce karla karışık yağmur, ardından da kar yağışı etkili olmaya başladı. Kent genelinde ise soğuk, rüzgârlı ve yağışlı hava hakimdi.

- Hava sıcaklığının dün sıfırın altında 1 dereceye düştüğü Tekirdağ’da kuvvetli rüzgâr etkili oldu, yüksek kesimlerde hafif kar yağışı görüldü. Hızı saatte 60 km’yi bulan fırtına nedeniyle Çorlu Atatürk Havalimanı’nda eğitim uçuşları iptal edildi. Tekirdağ ve Marmaraereğlisi ilçesinde balıkçılar denize açılamadı. Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerinde valilik kararıyla bugün tüm okullar tatil edilirken, Şarköy'de de taşımalı eğitime ara verildi. Edirne kent merkezinde de hava sıcaklığı dün sıfırın altında 3 dereceye düştü.

Haberin Devamı

Motokuryelere yasak

- Kırklareli’nde hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece olarak kayıtlara geçti. Valilik motosiklet, elektrikli skuter ve motokuryelerin trafiğe çıkışını ikinci duyuruya kadar yasakladı.

- Çanakkale’de de yüksek kesimlere kar yağdı. Çanakkale Boğazı ise fırtına ve kar yağışının yanı sıra akıntı nedeniyle dün saat 13.50 itibarıyla çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Boğaz ilerleyen saatlerde tekrar trafiğe açıldı. Lapseki, Biga, Yenice, Çan ve Gelibolu ilçelerinde dün öğleden sonra taşımalı eğitime ara verildi.

- Türkiye’nin önemli kış turizm destinasyonları arasında yer alan Kocaeli’ndeki Kartepe’ye de 2024’ün ilk kar dün yağdı.

- Sağanak yağışın etkili olduğu Mersin’in Silifke ilçesi Susanoğlu bölgesinde Akdeniz’de hortum çıktı.

Orhan Şen, cuma günü için uyardı

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da kar için tarih verdi: “Cuma akşamı gelebilecek yeni bir sistem var. Cuma günü gündüz sıcaklığı 4 dereceye kadar düşüp kar gelir. İstanbul içerisinde bu sistem kar yapacak. Batı Karadeniz ile Marmara’nın kuzeyinde ve doğusunda da etkili olacak. Buna İstanbul da dahil olmak üzere cuma ve cumartesi günü kar görebiliriz. Ayın 11’inde yağış Doğu Anadolu’ya çekiliyor. 12’sinde yok ama 12’si akşamından itibaren bu sistem gelecek.”