Gündem İşte Kandıra’nın ‘ünlüleri’

İşte Kandıra’nın ‘ünlüleri’

30.07.2008 - 02:37 | Son Güncellenme:

Tolon ve Eruygur’un koğuşu, çete tutuklularının bulunduğu A Blok’ta... Paşaların komşu bloğu olan B Blok’ta ise aralarında PKK’lıların da yer aldığı terör suçluları bulunuyor

İşte Kandıra’nın ‘ünlüleri’

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne konulan emekli organeraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un, aynı soruşturma kapsamında adı geçen Sedat Peker’e komşu olduğu ortaya çıktı.
Tolon ve Eruygur’un koğuşu, cezaevinin çete tutuklularının bulunduğu A Blok’ta. Paşaların komşu bloğu olan B Blok’ta ise aralarında PKK’lıların da yer aldığı terör suçluları bulunuyor. Paşaların bulunduğu A Blok’taki koğuşlarına en yakın tutuklular ise aynı soruşturmada tutuklanan emekli Astsubay Oktay Yıldırım ve Doçent Dr. Emin Gürses. Paşaların en ünlü komşusu ise çete kurmak suçundan hapis cezası alan Sedat Peker.
Peker ile paşaların bulunduğu koğuşun arasında bir koğus bulunuyor. Aynı blokta Rulet Operasyonu davası kapsamında tutuklanan Yaşar Öz de var. Bloğun bir diğer sakini ise organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Oktay Öztürk. 

Samast’da yan blokta
A bloğun hemen yanındaki B blokta da Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast yatıyor. Bu bloğun yanındaki B1 blokta ise PKK’lılar yoğunlukta. Terör örgütünün yöneticileri oldukları iddia edilen Hamza Bindal, Haydar Ergül bu blokta. Bloğun bir diğer ünlü tutuklusu da, çok asayıda gasp ve cinayet suçunun faili ve Necip Hablemitoğlu’nu öldürdüğünü iddia eden Durmuş Anuçin.
B bloğun yanındaki C blok ise yeraltı dünyasının tanıdık isimleriyle dolu. Çete suçundan hüküm giyen Alaattin Çakıcı, Lale operasyonunda tutuklanan Sedat Şahin ve İstanbul’un ‘kapkaç baronu’ olduğu iddia edilen Fırat Delibaş bu blokta.
Konuldukları koğuşu büyük bir titizlikle temizledikleri eski koğuş arkadaşları Sinan Aygün tarafından açıklanan paşalara, sayım ve temizlik konusunda bazı kolaylıklar sağlandığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

İşte Kandıra’nın ‘ünlüleri’