Gündem İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davası: 6 sanığa tahliye

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davası: 6 sanığa tahliye

13.11.2023 - 13:03 | Son Güncellenme:

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım 2022 tarihinde terörist Ahlam Albashır tarafından gerçekleştirilen 6 kişinin öldüğü 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin açılan davanın bugün yapılan duruşmasında 6 sanığa tahliye kararı çıktı.

İstiklal Caddesindeki bombalı saldırı davası: 6 sanığa tahliye

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Ahlam Albashır’in de olduğu 12 tutuklu sanık getirildi. Diğer tutuklu sanıklar ise SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. 

Haberin Devamı

Duruşmada ilk kez savunma yapan tutuklu sanık Ferhat Habeş, Suriye’deki savaştan kaçmak için Türkiye’ye geldiğini söyledi. Anne ve babasının hala Suriye’de olduğunu söyleyen Habeş, nerede olduklarını bilmediğini söyledi. Ahlam Albashır’in evinde 15-20 gün atölyesinde ise 60 gün kaldığını söyleyen Habeş, “Hasan aradı. Onlar bizim akrabamız 3 gün senin yanında kalsınlar sonra da Avrupa’ya gidecekler dedi” dedi.

Diğer sanıklarında tahliyelerini talep ettiği duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ayrıca dosya esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için duruşma savcısına gönderildi.