Gündem İstiklal planlayıcısı terörist de etkisiz

İstiklal planlayıcısı terörist de etkisiz

05.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Başarılı nokta operasyonlarına bir yenisini ekleyen MİT, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını planlayan Nabo Kele Hayri isimli PKK’lı teröristi de etkisiz hale getirdi.

İstiklal planlayıcısı terörist de etkisiz

ANKARA İHA  - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Suriye’nin kuzeyinde başarılı bir operasyona daha imza attı. İstanbul İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de altı kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının organizatörlerinden PKK/KCK-PYD/YPG’nin Suriye’deki istihbarat yapılanmasında sorumlu seviyede faaliyet gösteren “Mazlum Afrin” kod adlı Nabo Kele Hayri, Suriye’de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. 

Haberin Devamı

MİT, İstiklal Caddesi’ndeki eylemin failleri Ahlam Albashır Saleh ile Bilal Hassan’ı yönlendiren ve Bilal Hassan’ın yurt dışına kaçmasını sağlayan PYD/YPG işbirlikçisi Halil Menci’nin 22 Şubat’ta Suriye’de etkisiz hale getirilmesinin ardından çalışmalarına aralıksız devam etti. 

14 kişilik yapılanma 

Saldırıyı organize etmesinin yanı sıra PKK/KCK-PYD/YPG tarafından Türkiye’ye yönelik eylemler gerçekleştirmek amacıyla Mayıs 2022’de kurulan 14 kişilik istihbarat yapılanmasında yer aldığı öğrenilen “Mazlum Afrin” kod adlı Hayri, Suriye’de tespit edilerek takibe alındı. Geçmiş dönemde Suriye’de farklı yerleşim yerlerinde sözde istihbarat sorumluluğu yapan ve harekat bölgelerindeki Türk güvenlik birimleri ile Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarına saldırı ve sabotaj eylemleri organize ettiği öğrenilen Hayri’nin Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 2 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilen ve 4 sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırının da organizatörü olduğu, ayrıca Zeytin Dalı Harekatı sırasında SMO ile girdiği çatışmada gözünden yaralandığı tespit edildi. Uzun zamandır MİT’in takibinde olduğu terörist Nabo Kele Hayri’nin, İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısının faili olan Ahlam Albashır Saleh’e Suriye’de bizzat iki hafta özel eğitim verdiği ve akabinde Türkiye’ye gönderilmesini organize ettiğinin öğrenilmesi üzerine çalışmalara hız verildi. Sürdürülen titiz çalışmalar neticesinde Suriye Haseke’de bulunduğu tespit edilen Hayri, MİT tarafından yakın takipte tutularak operasyon için uygun zaman beklenmeye başlandı.  

Haberin Devamı

PKK’lı terörist Nabo Kele Hayri, MİT’e ait özel bir ekip tarafından 3 Ekim’de Haseke’de etkisiz hale getirildi. 

İkinci teröristin de kimliği tespit edildi

ANKARA Milliyet - İçişleri Bakanlığı 1 Ekim’de Ankara’daki terör saldırısı girişimini gerçekleştiren teröristlerden ikincisinin de kimliğinin tespit edildiğini, bu teröristin PKK/KCK üyesi Özkan Şahin olduğunu duyurdu.Yapılan açıklamada, teröristlerden birinin PKK/KCK üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğunun daha önce duyurulduğu hatırlatıldı, “DNA incelemesi sonucunda teröristlerden diğerinin de PKK/KCK üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir” bilgisi verildi.