Gündem ‘İsveç’in NATO üyeliğine üç şartımız var’

‘İsveç’in NATO üyeliğine üç şartımız var’

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine verdiği röportajda gündemi değerlendirdi.

‘İsveç’in NATO üyeliğine üç şartımız var’

ANKARA Milliyet  - Bahçeli özetle şu mesajları verdi: 

Haberin Devamı

SOĞUK BAKIYORUZ: (İsveç’in komisyon aşamasındaki NATO’ya üyelik onayı) İsveç’in NATO’ya girişine soğuk bakıyoruz. Bizim için kitabımıza hakaret etmekle, Müslümanlara zulmetmek aynıdır. Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dâhilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse, Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz. 

FETRET DEVRİ: 31 Mart’ta mevcut İstanbul Belediye Başkanı doğruca evine yollanacaktır. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir, Hatay’la birlikte HEDEP’in yönetiminde olup da hukuki isabetle kayyum atanan belediyeler cumhurun iradesiyle tevhit edilecektir. Yerel yönetimlerdeki fetret sona erecektir. 

Haberin Devamı

50+1 KİLİT: (Yeni anayasa) MHP, yeni anayasanın hazırlanmasında 100 maddelik teklif metniyle katkı vermeye hazırdır. Toplumun her kesimi bu sürecin içinde olmalıdır. Cumhuriyet’in yeni yüzyılını muhtevalı bir anayasayla taçlandırmak hem MHP hem de Cumhur İttifakı için ortak hedeftir. (50+1) Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir, meşruiyet temelidir, milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir. Böyle tartışmalardan ülkemizi uzak tutmak lazımdır. 

‘Sorumlular hesap versin’

SÜLÜN OSMAN: (Fenomenler ve Seçil Erzan dosyası) Utanç verici bir tablo. Hukuksuzluk diz boyu. Sülün Osman’a rahmet okutacak dolandırıcılar at koşturuyor. Hukuki süreç nereye giderse gitsin, kime kadar dayanıyorsa dayansın, yeter ki sorumlular hesap versin. Bu açgözlülüğün ıslahı şarttır.