Gündem İtalyan çocuğa umut olacak

İtalyan çocuğa umut olacak

27.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de yaşayan Mehmet Arslan’ın lösemi hastası Öykü Arin için bağışladığı ilik, İtalya’da 12 yaşındaki hasta bir çocuğa umut oldu. Bir insanın yaşamasına vesile olmanın özel bir duygu olduğunu söyleyen Arslan, ilik bağışı çağrısı yaptı.

İtalyan çocuğa umut olacak

ÇİĞDEM YILMAZ- İzmir’de yaşayan 7 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya 2018’de Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) hastalığı tanısı kondu. Löseminin nadir görülen türü ile mücadele eden ve yüzde yüz uyumlu ilik nakli olmayı bekleyen Öykü Arin, “Öykü Arin’e Umut Ol” isimli kampanya ile yüzbinlerce kişinin donör olmasına vesile olmuştu. Öykü için bağışlanan iliklerden biri başka bir çocuk için yaşam umudu oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta komiseri olan 39 yaşındaki Mehmet Arslan’ın 2019’da Öykü Arin için bağışladığı ilik, 12 yaşındaki İtalyan bir erkek çocuğun hayata tutunmasına vesile olacak.

Haberin Devamı

‘Özel bir duygu’

Bağışladığı iliğin başka bir çocukla uyumlu çıkmasına çok sevindiği söyleyen Mehmet Arslan duygularını Milliyet’e anlattı: “Öykü Arin’in babası Çağdaş Yazıcı çok yakın bir arkadaşım. Öykü Arin için ilik kampanyası başlatıldığında belediyemizde çalışan hemen herkes bağışta bulundu. 2019’da bağışladığım iliğin bugün dünyanın farklı bir yerinde bir çocuğa umut olması beni çok mutlu etti. Haberi Kızılay yetkilileri verdi. Çok sevindim ve bu duygu çok farklı. Bir insanın yaşamasına vesile olacağınız bilmek çok özel bir duygu. Çaresiz bir insana umut olacağınızı bilmek.”

‘Bağış yapın’

İlik vermekte korkulacak bir şey olmadığını söyleyen Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Kızılay Kan Merkezi’nden yetkililer yeniden kan vermemi söylediler, gidip kan verdim. Korkulacak bir şey olmadığını ve nakil sırasında yapılacak şeyleri anlattılar. Nakil için İtalya’ya da gitmeme de gerek yokmuş. İzmir’de birkaç hastane söylediler ve işlem için bu hastanelerden herhangi birine gidebilirmiş. Bağıştan önce bir hafta aşılama yapılacak ve bu bir haftanın sonunda bir aksilik çıkmazsa işlem gerçekleşecek.” 

Haberin Devamı

‘Gurur verici’

İtalyan çocuğa umut olacak

Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı “Öykü Arin’e umut ol, donör ol” kampanyası için yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin kök hücre bağışı yaptığını, ilik bekleyen onlarca kişiyle eşleşme yaşandığını ve başka hastalara umut olunduğunu söyledi. Daha önce de Öykü Arin için ilik bağışında bulunan kişilerin İtalya’daki birkaç çocukla eşleştiğini söyleyen Yazıcı, “Eşleme haberleri sık sık alıyoruz ve bu çok gurur verici. Bir cana umut olmak bu kadar kolay. Herkesin Kızılay’a gidip 3 tüp kan bağışında bulunmasını ve bulunup kampanyalara katılmasını istiyorum. Çünkü kök hücre hayat kurtarıyor. Kampanyadan yola çıkarak “Öykü Arin Kitabı-Umudun Öyküsü” kitabı çıkarttık. Bu kitap 520 sayfa ve 100’ün üzerinde yazarı var ve bu insanların umudun öyküsünde bir rolü var. Ya kampanya örgütlemiş ya donör olup eşleşmiş ve bir hayat vermiş; ya kurum yöneticisi ve bu sayede katkı sağlamış, ya dünyanın herhangi bir yerinde bu kampanyanın yayılmasında katkıda bulunmuş kişiler” dedi.