Gündem İyi Parti binasına isabet eden kurşunla ilgili Bakan Soylu, Valilik ve Emniyet'ten flaş açıklama

İyi Parti binasına isabet eden kurşunla ilgili Bakan Soylu, Valilik ve Emniyet'ten flaş açıklama

31.03.2023 - 19:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına düzenlenen saldırının faili yakalandı. Bakan Soylu ve İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; olayın, saldırı değil, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimini engellemek adına, inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

İyi Parti binasına isabet eden kurşunla ilgili Bakan Soylu, Valilik ve Emniyetten flaş açıklama

İYİ Parti İl Başkanlığı'na sabah saat 04.52'de yoldan geçen bir araçtan ateş açıldı. Sabah 10.00'da binaya gelen görevliler camdaki kurşun izini görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Yapılan incelemede il başkanlığının camlarında kurşun izleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Polisin incelemesi sürerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, korumasız ve sivil araçla il başkanlığına gelerek bilgi aldı.

SALDIRININ FAİLİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı gerçekleştiren failin yakalandığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Soylu açıklamasında şunları söyledi; Türk Polisi yakalar! İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz.

İyi Parti binasına isabet eden kurşunla ilgili Bakan Soylu, Valilik ve Emniyetten flaş açıklama

BAKAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili, şüphelinin silahla elde olduğunu savcılığa sevk edileceğini belirterek, "İnşaatta usta ya da yönetici gibi başka biri var, geceleyin burada beklerken hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış, bir kısmı da oraya ve oradaki başka yere isabet etmiş" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde depremde hasar gören Bayezid-i Bistami Hazretlerinin Türbesi’nde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Bakan Soylu, türbede hasar olmadığını ama çevresinden hasarlar bulunduğunu, gerekli incelemenin yapıldığını yakın zamanda çalışmaların başlayacağını bildirdi.

"Hırsızı görünce şarjörü boşaltmış"

Bakan Soylu, İYİ Parti İl Başkanlığı’na isabet eden kurşun olayıyla ilgili şunları söyledi:

“Biz bir taraftan deprem bölgesindeyiz, işlerimizi de takip etmeye çalışıyoruz. Güvenlik göç ve terörle mücadele olsun. Çalışıyoruz, koordinasyon yapıyoruz. Böyle bir haber gelince bir değerlendirdik. Gerekli tahkikatlar başladı. Hemen etraftaki tertibatı değerlendirdiler Orada bir inşaatın olduğu ve akşam saatlerinde silah sesleri geldiği konusunda görgü tanıkları ve durumların olduğunu belirlendi. Ardından olayın detaylarıyla ilgilenmeye başladılar. Gerekli ifadeler alınınca sonuca ulaştılar. Karşı tarafta bir inşaat var, 3-4 gündür oraya hırsızlar dadanmış, onlarda güvenlik görevlisi ve bekçi, tutmuşlar. İnşaatta usta ya da yönetici gibi başka biri var, geceleyin burada beklerken hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış. Bir kısmı da oraya ve oradaki başka yere isabet etmiş. Burada akşam 21.30 haber verilen saat, 23.00, iki güvenlik görevlisi onlar duymamış olayı. İlgili partinin iki güvenlik görevlisi duymamış.”

Haberin Devamı

"Olay başka bir şey çıktı"

“Bazen olayın aydınlanmasını beklemek lazım” diyen Soylu, “Burası E-5 üzeri, yorgun mermi başka bir şey olabilir. Veya oraya taammüden bir mesele olabilir. Bunların hepsini devlete emanet etmek lazım. Türk polisi güvenlik güçleri bunları çözebilir, dönüp buradan bir siyasal malzeme çıkarmak. Hemen ortalığa düşüp bunun sebebi şudur diye çıkarım ortaya koymak, en azından devletin kapısından geçmiş birisiyle örtüşmez, örtüşmemesi lazım. Bu olaylar, silahtı, saldırıydı, bu olaylar siyasal istismarda, siyasal çıkarda kullanılmaması gereken olaylardır. Kullanılmaması lazım. Olayın neyden nasıl kaynaklandığını bilmiyorsunuz. Durup dururken Cumhurbaşkanına hakarete diyorsunuz, ona tehdit ediyorsunuz, onu kendinize hedef alıyorsunuz. Olay başka bir şey çıktı. En hafif tabirle hafifliktir bu. Yapmamak lazım etmemek lazım. Maalesef siyasetin şehveti gerçekleri yapılması gerekenleri ortadan alıp götürüyor. Böyle bir durum söz konusu. Savcılığa sevk edecekler, fail elde silah elde olayın şekli şemali belli ona göre bir değerlendirme yapmış olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ

İstanbul Valiliği İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden mermilerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerinin saat 11.00 sıralarında İl Binasına ateşli silah mermisi isabet ettiğine dair ihbarı üzerine sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları neticesinde; İYİ Parti İl Başkanlığı binası ve yanında bulunan bir iş merkezine isabet eden mermilerin iz takibine göre, mermilerin geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğu tespit edilmiştir. Şantiye yetkilileriyle yapılan görüşmelerde Perşembe günü saat 21.30 sıralarında şantiyeden hırsızlık teşebbüsünde bulunan şüphelilerin, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası istikametine doğru kaçmaları nedeniyle şantiye görevlisi M.E. adlı şüpheli şahsın bulundurma ruhsatlı tabancası ile 7-8 el ateş ettiği beyan edilmiştir. Adı geçen şüpheli şahıs olayda kullanılan tabanca ile yakalanmış olup aynı silaha ait kovanlar elde edilmiştir. Şüpheli şahsın ifadesinde; 'hırsızlık teşebbüsünde bulunan 3 şüphelinin olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları, İYİ Parti İl Binasında görevli iki Özel Güvenlik personeli de 'silah sesi duymadıkları' beyan edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

EMNİYET: SALDIRI DEĞİL, HIRSIZ KOVALAMASI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Olayın, saldırı değil, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimini engellemek adına, inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile beraber yakalanması yapılmıştır" denildi. Olayla ilgili inşaat bekçisi olduğu öğrenilen M.E.'nin de gözaltında olduğu belirtildi.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE GETİRİLDİ

İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden kurşunlarla ilgili gözaltına alınan inşaat bekçisi M.E., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Sabah saatlerinde İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili yapılan çalışmaların ardından Bayrampaşa'da olayda kullanılan, bulundurma ruhsatlı silahla birlikte göz altına alınan inşaat bekçisi M.E. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

İyi Parti binasına isabet eden kurşunla ilgili Bakan Soylu, Valilik ve Emniyetten flaş açıklama

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu. Bozdağ, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan, saldırının sebebi henüz bilinmeden, bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir" ifadelerini kullandı.