Gündem İYİ Parti lideri Akşener’den DEM tepkisi: Bu arkadaşların tümü namerttir

İYİ Parti lideri Akşener’den DEM tepkisi: Bu arkadaşların tümü namerttir

30.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’ta yaptığı konuşması nedeni ile kendisinin yargılanmasını isteyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’a tepki gösterdi.

İYİ Parti lideri Akşener’den DEM tepkisi: Bu arkadaşların tümü namerttir

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Akşener, parti il binasında gazetecilerle bir araya geldi. Akşener, açıklamalarının özellikle çarptırıldığını belirterek “PKK’ya ‘bir terör örgütüdür’ diyemeyenler, her seferinde Meclis’e gelip ‘Öcal’a özgürlük’ deyip, kendi aralarında da alkışlayanlar elbette bunu çarptıracaklar ve sonuç itibarı ile Öcalan’a özgürlük isteyenler, bebek katiline özgürlük isteyenler Akşener’e hapis istiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘Mahkemeye versinler’

“Ben de buradan ilan ediyorum; keşke bu konuda bir soruşturma açılsa ve hepimiz işin nasıl olduğunu görsek” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Ama bu arkadaşların tümü namert. Bu bir hakaret olarak kabul edilirse hemen versinler mahkemeye. Buradan yürünebilir, akıl da vereyim. Bakın Naz bebeği katledenler namerttir. Fethi Sekin’i katledenler namerttir. Eren Bülbül’ü katledenler namerttir. Yasin Börü’yü katledenler namerttir. Aynı zamanda Sinan Ateş’i katledenler de namerttir. Bunlar namerttir. Dolayısı ile bu kişilerin içlerindeki kötülüğü ortaya döküyor olmaları elbette milletimiz açısından iyi bir şeydir. Bu insanların, Kürtleri maraba gibi gören bu yapının karşısında el pençe divan duranlara da buradan sizler aracılığı ile sözüm var; kardeşim bu DEM’li kafalılara değil, Kürtlere yönelin. Onlar Kürtlerin temsilcisi değildir.”