Gündem İYİ Parti’de kavga yargıya taşınıyor

İYİ Parti’de kavga yargıya taşınıyor

25.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’de gün geçtikçe dozajı artan iç savaş, yargıya taşınıyor. Ümit Dikbayır, iş adamlarından kayıtdışı para toplanıp Genel Başkan Akşener’in özel kalemine verildiğini söyledi. Özel Kalem Müdürü Bekar, iddialara yargıda cevap verecek.

İYİ Parti’de kavga yargıya taşınıyor

COŞKUN ERGÜL / Ankara - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “ailesinin banka hesaplarını incelettiğinin” öne sürülmesinin ardından “taciz” iddiasıyla ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, önceki akşam katıldığı televizyon programında, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın “iş insanlarından kayıtdışı para toplayıp Akşener’in özel kalemine ve kalemin eşine verdiğini” iddia etti.

Haberin Devamı

Dikbayır, Sakarya eski İl Başkanı, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selçuk Kılıçarslan’ın da aralarında bulunduğu bir ekibin, danışmanına ajanlık teklif ettiklerini de öne sürdü. Dikbayır’ın açıklamalarında ismi geçenler, iddialara karşı yargıya başvurma kararı aldı.

Kılıçarslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, iddiaları yalanlayarak, “Kulaktan dolma bilgilerle ve dedikodularla yıllardır onurla sürdürdüğüm parti çalışmalarıma leke sürmek amaçlı atılan bu iftiralar karşısında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

‘İhanet etti’

Akşener ve özel kalemi Esma Bekar’a yönelik iddiaların da asılsız olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, “Dikbayır milyonlarca İYİ Parti’linin emeklerine ihanet etmiştir, ancak bizlerin mücadele azmini yıkacak kudrete sahip değildir. Şayet biraz onuru varsa, bir an önce partiden istifa eder” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hukuki süreci başladı

Özel Kalem Müdürü Esma Bekar da, sosyal medya hesabından “Bugün itibarıyla bu iddia ve beyanlara karşı hukuki süreci avukatımız aracılığı ile başlatmış bulunuyoruz. Konunun, hukuka intikal ettiğini kamuoyu ile paylaşmak isterim” açıklamasını yaptı.

Meral Akşener’den iddialara tepki:

‘Ahlak siyasette çok önemlidir’

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın bazı iddialarda bulunmasına yönelik açıklamalarda bulunarak, “Gerçekten çok üzüldüğümü ifade ediyorum. Söyleyeceğim şey şu. İlgili iddia sahibinin isimlendirdiği kişilerin bunlar iftiradır diyerek, mahkemeye gittiği bir süreç bu. Dolayısı ile mahkemeye bu ilgili arkadaşında disipline yani tedbirli olarak ihraç talebiyle disipline verildiği bir süreçte sadece bunu söyleyebilirim hukuk açısından. Daha ayrıntılı bir cümle kurmam mümkün değil. Ama tekrar söylüyorum. Edep, haya, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir” dedi.

Bandırma’da 90 üye istifa etti

İYİ Parti Bandırma ilçe teşkilatına geçen sene üye olan 90 Bandırma Demokrat Platformu üyesi, düzenledikleri basın toplantısında, İYİ Parti’den istifa ettiklerini açıkladı.