Gündem İYİ Parti’de yine Yavaş istifası

İYİ Parti’de yine Yavaş istifası

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin seçime tek başına girme kararından sonra, Ankara’da  “iş birliği” yapılması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın desteklenmesi gerektiğini söyleyerek istifa eden İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nun yerine Yener Yıldırım getirilmişti.

İYİ Parti’de yine Yavaş istifası

COŞKUN ERGÜL Ankara - İYİ Parti Ankara İl Teşkilatı’nda, istifa furyası devam ediyor. Ankara İl Kadın Politikaları Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Sema Tantoğlu da “Görevimden, Başkan Mansur Yavaş’ı desteklemek amacıyla istifa etmiş bulunuyorum, herkese çok teşekkür ederim” açıklaması yaptı. Tantoğlu, sosyal medya hesabındaki, “İYİ Parti Ankara İl Kadın Politikaları Başkanı” ibaresini, “Mansur Yavaş gönüllüsü” olarak değiştirdi.

Haberin Devamı

İl Başkanı Yıldırım, Tantoğlu’nun istifası hakkında, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Sema Hanım, ‘Ben Mansur Yavaş’ı destekleyeceğim’ deyince, ‘o zaman istifanı ver ve git’ dedim.” diye konuştu. Yerel seçimlere yönelik saha çalışmalarının çok yoğun geçtiğini vurgulayan Yıldırım, “Çok dinamik kadro kurdum, Ankara’da çok iyi netice alacağız” ifadesini kullandı.

ALTINOK’A GÖRE ‘ÜLKÜCÜ’ AYARI

İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını AK Parti’nin açıklayacağı isme göre belirleyecek. AK Parti’nin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aday göstermesi halinde, İYİ Parti’nin adayı “ülkücü kökenli” olmayacak. İYİ Parti kurmayları, “CHP’nin adayı ‘ülkücü kökenli’ Mansur Yavaş, AK Parti’nin adayının da ‘ülkücü kökenli’ Altınok olması durumunda biz, ‘ülkücü kökenli’ olmayan bir adayla Başkentli seçmenimizin karşısına çıkmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.