Gündem İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu çıkışı: 150 kez aday olsa kazanamaz

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu çıkışı: 150 kez aday olsa kazanamaz

11.07.2023 - 15:51 | Son Güncellenme:

Seçim sürecine ilişkin konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

İYİ Partiden Kılıçdaroğlu çıkışı: 150 kez aday olsa kazanamaz

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Beker, "Kemal Bey, Türkiye'deki muhalefetin taban oyunu almıştır. Kim aday olsa bu oyu alırdı. Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz." dedi.

Haberin Devamı

"HAYAL DÜNYASINDALAR"

2024 yerel seçimlerini işaret eden Beker, "Biz ittifak ihtimallerinden bağımsız çalışmalarını yapıyoruz. İYİ Parti bugün yerel seçim olsa ve ittifak olmasa, seçime tek başına girse yüzde 17-18 civarında oy alır. Şu da bir gerçek; ittifak olmazsa büyükşehirleri bu siyasi iklimde kaybedilir. Gerçi yapılan açıklamalara bakıldığında kendi ittifakları var. Gelecek, Saadet, DEVA, Demokrat ve CHP. Bazıları çıkıp İYİ Parti olmasa da kazanılır diyecek kadar hayal dünyasında. Bu kez ittifak yapılacaksa 2019'daki gibi olmaz." ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK OLMAZSA ADAY ÇIKARTACAĞIZ"

İttifak olmazsa her yerde aday çıkartacaklarını vurgulayan İYİ Partili Beker, "Ne diyor Saadet lideri Karamollaoğlu 'yüzde 25'nin 7'si dışarıdan geliyor.' Kendilerinin getirdiğini söylüyor. O hesapla CHP'nin oyu yüzde 18. Üzerinde en çok oynanan parti olmasına rağmen İYİ Parti'nin bu seçimde aldığı yüzde 10 başarıdır. Bir taraf yüzde 18, diğer taraf yüzde 10. Bu da demek oluyor ki yerel seçim ittifakında İstanbul'u, İzmir'i CHP alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti almalı ya da bir büyükşehiri CHP alıyorsa metropol ilçelerin yarısını İYİ Parti almalı. İttifak olmazsa tabii ki her yerde aday çıkaracağız." dedi.

Haberin Devamı

 ‘VİCDANEN MÜSTERİHİZ’

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Keçiören’de bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Bir vatandaşın seçim sonuçlarına ilişkin, “Çok mu oy farkı var, çok az bir oyla kaybettik” demesi üzerine ise CHP lideri şöyle konuştu:

“Doğrudur, ben de çalıştım, siz de çalıştınız. Çalıştıysak vicdanen müsterihiz. Asıl hedefimiz ne, kazanmak. Kazansaydık farklı bir şey olacaktı. Kazanamadık. Ama bu dünyanın sonu değil. Yapılan ilk seçim de, son seçim de değil. Gücümüzü koruyarak, çok az farkla kaybettik. O zaman vatandaşla oturacağız, konuşacağız. ‘Bak kardeşim vermedin oy eyvallah, ben seni suçlamıyorum. Belki dedin ‘Bunlar daha iyilerini yaparlar’, eyvallah. Ama şimdi öyle bir tablo yok. Sen de yaşıyorsun, görüyorsun, o zaman bunun değişmesi lazım’. Bizim vatandaşı ikna etmemiz lazım. Şunu kabul edelim, benim 85 milyon ile tek tek gidip görüşme şansım yok. Bugün bu kahvedeyim, üç ay sonra İstanbul’da başka bir yerdeyim. 15 gün sonra başka yerdeyim. Ama görüşeceğim kişiler her zaman sınırlıdır.”

Haberin Devamı

‘HİÇ KİMSE ‘KEMALCİ’ OLMASIN’

Kılıçdaroğlu, Independent Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Yunanistan’da Çipras’ın seçim mağlubiyeti sonrası görevi bırakması üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilerin sorulması üzerine “Önceliğim gemiyi fırtınalı denizlerden çıkarıp güvenli limana ulaştırmak. Otoriter bir yönetimin kıskacında olan bir Türkiye, Yunanistan’da böyle bir tablo yoktu” ifadelerini kullandı. CHP lideri, “Kafanızda genel başkanlığı bırakmaya yönelik bir takvim var mı?” sorusuna, “Yeri ve zamanı geldiğinde gereği yapılacaktır” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin “Ekremci, Kemalcı diye bölündüğü” iddialarına ilişkin ise “100 yıllık bir parti bir kişiye asla teslim edilemez. Hiç kimse ‘Kemalci’ olmasın. CHP 100 yıllık tarihinde kurumsal rüştünü ispat etmiş bir partidir” dedi.

Yazarlar