Gündem İYİ Partili Beker’den Millet İttifakı eleştirisi: Allah memleketi korumuş

İYİ Partili Beker’den Millet İttifakı eleştirisi: Allah memleketi korumuş

05.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, bir TV programında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesine ilişkin “Seçim, Kemal Bey’in Meclis’te HDP’lilerle görüşmesiyle kaybedildi. Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık ve seçim boyunca her girdiğimiz yerde ‘HDP-PKK’ denildi” dedi.

İYİ Partili Beker’den Millet İttifakı eleştirisi: Allah memleketi korumuş

ANKARA MİLLİYET - “Biz bu masanın ikinci büyük partisiyiz. Biz o masada herkesle eşit olduk. Herkese her şey dağıtılmış, bizim bir talebimiz zaten yoktu. Bizim bilmediğimiz Allah bilir ne protokoller vardı. HDP’yle protokol var mıdır bilmem. Muhalefet vatandaşın sıkıntılarını dinleyeceğine ülkeyi ikiye bölmüşüz” diyen Beker, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Altılı Masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanları oluşturamazdık. Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı verildiği zaman, MİT Müsteşarlığı verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Babacan açıklıyor, Davutoğlu açıklıyor ‘İyi ki kazanmamışız’ diyor.”

YAVAŞ'IN İYİ PARTİ'DEN ADAYLIĞINA KAPIYI KAPATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki süreçte devam edeceği belirtilen “gazeteci buluşmaları”nın ilkinde geçtiğimiz gün bir grup basın mensubuna gündemi değerlendirdi.

Meral Akşener'i kurultay sonrası gidip tebrik ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Önce bizim parti olarak stratejimizi, adaylarımızı belirlemelerimiz gerekiyor. İttifak olup olmayacağı zamanı, yeri gelince konuşulur. (Akşener’in ittifaka sıcak bakmadığı yönündeki mesajları) Evet, seçim bitti, ittifak bitti ama konuşuyoruz, görüşüyoruz. Ne tür iş birlikleri yapabiliriz, herkes ona bakıyor.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İmamoğlu CHP’nin, Yavaş İYİ Parti’nin adayı olsun formülüyle ilgili Kılıçdaroğlu, 'CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir.' dedi. (ANKARA MİLLİYET)

CHP MYK'DA GÜNDEM DANIŞMAN KRİZİ

CHP MYK’da daha önce Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği belirlenen Perinaz Mahpeyker Yaman’ın “danışman” olarak atanması tartışması sonrası kamuoyunda partililerin izlediği tutum konuşulurken bunun “güven kaybı” yarattığı ifade edildi.

'ÇIT ÇIKARMADILAR'

Edinilen bilgiye göre MYK üyeleri, “Siz burada ne kadar politika konuşursanız konuşun, eğer dışarıda dağınık görünüyorsanız, güven vermiyorsanız, söylediğiniz hiçbir politikanın toplumda kıymeti yoktur. Eski MYK üyelerinin döneminde atanan bir danışman varsa eğer o dönem atanırken itiraz etmiyorsanız bugün MYK’da değilsiniz diye kalkıp tweet atıyorsunuz. Bu danışmanların görevine son veren bu MYK’dır. Bu arkadaşlar görevdeyken çıt bile çıkarmadılar, milletvekili listesine gireceğim diye, danışman kaosuna tabiri caizse göz yumdular, konuşmadılar, şimdi eleştiri yapıyorlar. Bir de Grup Başkanı kalkıyor bunu retweet ediyor. YDK Başkanı kalkıp retweet ediyor. Çıksaydınız o gün deseydiniz, sadece Mahpeyker mi, bir sürü kişi vardı. Çıt çıkarmadınız. Vekil oldunuz. Şimdi konforlu muhalefet yapıyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Bazı MYK üyelerinin de parti içi tartışmaların partiye zarar verdiği, CHP’ye toplumda güven kaybettirdiği, parti içine dönük tartışmaların sona ermesi gerektiğini belirterek, “Özellikle yetkili organlardaki kişilerin bu tartışmalara girmesi doğru değil. Herkes her yerde konuşabiliyor. Genel Başkan ile konuşabiliyorlar. Medyada açıklama yapmak uygun değil” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin bu sözlerine, “Doğru söylüyorsunuz” karşılığını verdi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun şu anda 6 tane danışmanı olduğu ifade edildi. MYK’da, ayrıca sıfır oy çıkan sandıklardaki 40 partili tedbirli kesin ihraçla disipline sevk edildi. (MEHTAP GÖKDEMİR / ANKARA)