Gündem İYİ Parti’ye sürpriz ziyaretler

İYİ Parti’ye sürpriz ziyaretler

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Meral Akşener’in Mart 2024’teki yerel seçimlere yönelik “tek başımıza seçime girecekmiş gibi hazırlanalım” talimatına karşın olası iş birlikleri ve ittifak konusunda da kapıyı tam olarak kapatmayan İYİ Parti, dün iki sürpriz ziyaretçiyi ağırladı. Yerel seçimde Ankara’yı almayı hedefleyen Akşener, Genel Merkez’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Akşener’i ziyaret eden bir başka sürpriz isim de ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi oldu.

İYİ Parti’ye sürpriz ziyaretler

ÖNDER YILMAZ Ankara - İYİ Parti Başkanlık Divanı dün Akşener başkanlığında toplandı. Divanda, yerel seçimler, ekonomik gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemi değerlendirildi. Toplantıda, bugün olağanüstü toplanacak Meclis’te hazır bulunulması ve ekonomik sorunlarının yüksek sesle dile getirilmesi benimsendi. Akşener’in bazı kurmaylarıyla sohbetinde ise CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Özdağ arasında üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığı’nı içeren ‘gizli protokol’ konusu konuşuldu. Akşener’in “Doğru bulmadım, haberim yoktu. Biz yedi maddelik resmi protokole onay vermiştik” dediği öğrenildi. İYİ Parti kurmaylarının ise Millet İttifakı liderlerinin seçimi kazanmak için mücadele verilirken perde arkasında CHP ile Zafer Partisi’nin bakanlık pazarlığına girmesini etik bulmadıklarını dile getirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

İttifak ne olacak?

Başkanlık Divanı sonrasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “gizli protokole” ilişkin soru üzerine başından beri şeffaflık ilkesine sadık kaldıklarını belirtti. Zorlu, “Gizli protokolün ortaya çıkmasıyla yerel seçimde olası ittifak yolu kapandı mı?” sorusuna ittifak konusunda sadece İYİ Parti’nin ne yapacağının tartışıldığına dikkat çekerek, “Bu tavrı İYİ Parti’nin kilit parti olma konumuyla açıklıyoruz. Bütün gayemiz tek başımıza yerel seçime girmek için hazırlanmak ve 81 ilde adaylarımızı çıkarma hedefiyle bütün teşkilatlarımızla bütünleşerek seçimlere hazırlanmaktır” dedi.

Yavaş heyecanı!

İYİ Parti yerel seçimlere dönük güçlü bir yol haritasını belirleme çalışmaları yürütürken, dün genel merkezde sürpriz görüşmeler gerçekleşti. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehir içinde Ankara’yı almayı hedefleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la bir araya geldi. CHP dışında da ittifaklara açık olan İYİ Parti’ye, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin ziyareti de heyecan yarattı.

Haberin Devamı

Yavaş’ın ziyaretinin ardından siyaset kulislerinde, İYİ Parti’nin son ana kadar Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak da bu ismi gündemde tuttuğu hatırlatılarak, “Sürpriz bir transfer söz konusu olur mu?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı.