Gündem İzmir'de 'Zafer Yürüyüşü'

İzmir'de 'Zafer Yürüyüşü'

09.09.2023 - 10:54 | Son Güncellenme:

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Zafer Yürüyüşü'nde 350 metrelik dev Türk bayrağı açıldı.

İzmirde Zafer Yürüyüşü

İzmir'in işgalden kurtulduğu 9 Eylül 1922'nin 101'inci yıl dönümü, Valilik koordinesinde kutlanmaya başlandı. Kutlamalar, 'Zafer Yürüyüşü' ile başladı.

Haberin Devamı

İzmirliler, yürüyüş için Basmane Polis Merkezi önünde saat 09.00 sıralarında toplandı. Yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan, AK Parti İzmir milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ve Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın da aralarında olduğu siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Anafartalar Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı arasında geçen yürüyüşte, 350 metrelik dev Türk bayrağı taşındı. Animatörler ve bando gibi birçok grup, yürüyüşe renk kattı. 7'den 70'e bölge halkı, yol kenarlarından ve binalardan Türk bayrakları sallayıp kentin kurtuluşunu doyasıya kutladı. Topluluğun Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmasıyla yürüyüş son buldu. Ardından meydanda gerçekleştirilecek Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine geçildi.

Haberin Devamı

İzmirde Zafer Yürüyüşü

SOLOTÜRK VE TÜRK YILDIZLARI HAYRAN BIRAKTI

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na atlı süvari birliklerinin yürüyüşü ile devam etti. Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında saat 18.00 sıralarında hava gösterileri başladı. Gündoğdu Meydanı SoloTürk ve Türk Yıldızları'nın hava gösterisine ev sahipliği yaptı. SoloTürk'ün gösterisi, İzmir'deki 9 Eylül gösterilerinin en ilgi çeken programlarından biri oldu. Her yaştan İzmirli gösterileri büyük bir keyifle izledi. Cep telefonları ile o anları kaydeden vatandaşlar, gösteri yapan uçakların alçalmasıyla heyecan dolu anlar yaşadı. İzmir’in pek çok yerinden görülebilen gösteri 75 dakika sürdü.

İzmirde Zafer Yürüyüşü