Gündem İzmir'in korku kaldırımları

İzmir'in korku kaldırımları

13.10.2008 - 15:53 | Son Güncellenme:

İZMİR Bayraklı'da raylı sistem yapılırken çok dar tutulan kaldırımlar nedeniyle durakta otobüsten inen semt sakinleri her gün tehlike atlatıyor.

İzmirin korku kaldırımları


Yoldan geçen araçların altında kalmadan yürümeye çalışanlar, otobüs gibi büyük araçlar geçerken duvara yaslanarak beklemek zorunda kalıyor. Semt sakinleri ya odtobüs durağının taşınmasını ya da duvarın geriye çekilmesini istiyor.
İzmir Bayraklı'da, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında Nisan 2008'de tamamlanan Bayraklı İstasyonu ve karayolu üstgeçiti nedeniyle düzenlenen Anadolu Caddesi ve kaldırımlar, semt halkını çileden çıkardı.

Haberin Devamı

Raylı sistem hat duvarları tarafındaki kaldırımlar yer yer 30 santimetre dar yapılınca, İstasyon durağında otobüsten inen veya binmek isteyen Bayraklılılar için yoldan geçen araçların altında kalmadan yürümek ızdırap oldu. Otobüs durağına gitmek isteyen veya otobüsten inen Bayraklılılar, dar kaldırımda yürümekte zorlanıyor. İstasyonun yağmur suyu deşarj borularının kaldırım üzerine indirildiği bazı noktalarda da yayalara yürüyecek kadar bile boşluk kalmıyor. Otobüs, kamyon gibi büyük araçlar geçerken, pekçok yaya kaldırımda duvara yaslanarak, geçmelerini beklemek zorunda kalıyor.

Kucağındaki çocukla durağa yönelen bazı kadınlar da, kaldırım yerine yoldan yürüyerek yaşamlarını tehlikeye atıyor. Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahalle Muhtarı Nejat Sivarioğulları, kaldırımda bırakın yürümeyi, sabit durmanın bile zorlaştığından yakındı. Nisan ayından bugüne kadar üç yayaya araç çarptığını belirten Sivarioğulları, “Ya otobüs durağının yerini değiştirerek, kaldırımın geniş olduğu, üst geçite yakın bir yere taşıyacaklar ya da kaldırımın genişlemesi için raylı sistem hattı duvarını geriye çekmeleri şart" dedi.