Gündem Jackson belgeseli tartışma yarattı

Jackson belgeseli tartışma yarattı

28.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sundance Film Festivali’nde ilk kez gösterilen ‘Leaving Neverland’, çocuk yaşta Michael Jackson tarafından cinsel istismara uğradıklarını iddia eden iki kişinin iddialarına yer veriyor. Sarsıcı ve inandırıcı bulunan filme hayranlar ve Jackson’ın mirasçıları tepkili

Jackson belgeseli tartışma yarattı

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan dört saatlik Michael Jackson belgeseli ‘Leaving Neverland’ büyük tartışma yarattı. Belgesel, yedi ve on yaşlarından başlayarak Jackson tarafından cinsel istismara uğradıklarını söyleyen Wade Robson ve James Safechuck’ın iddialarına yer veriyor. Film, ‘Terror in Mumbai’ ve ‘The Paedophile Hunter’ın yönetmeni İngiliz sinemacı Dan Reed’in imzasını taşıyor.

Haberin Devamı

Filmi izleyen gazeteciler belgeseldeki iddiaları inandırıcı bulduklarını belirtiyor. Gazeteci Adam B. Vary, “Film, ayakta alkışlandı. Sonradan söylenecek çok şey var ama izlediğimiz dikkatli, mahvedici ve çok inandırıcı bir sinemacılık örneği” diye yazdı. Us Weekly’den Mara Reinstein “Sarsıcı. Michael Jackson’a alkış tutarken çok yanılmışız” dedi. Indiewire’ın eleştirmeni David Ehrlich, “Belgeselin ilk bölümünü izledik ve kendimi temiz hissetmek için 400 kere duş almam gerekecek” diye yazdı.

ariety’den Matt Donnely ise filmin rahatsız edici içeriği nedeniyle gösterimde sağlık profesyonellerinin bulunduğunu belirtti. Daily Beast’ten Kevin Fallon ise “Suçlamalara ne kadar hakim olduğunu düşünseniz de filmin içeriği hayal edebileceğinizden çok daha rahatsız edici” diye yazdı. Filmde Robson ve Safechuck’ın iddialarının yanı sıra Jackson’ın çocuk kurbanlarından birine mücevher hediye ettiği ve sahte bir düğün töreni yapıldığına dair bir iddia da bulunuyor.

Haberin Devamı

Jackson’ın mirasçıları belgeselle ilgili “Sömürmek ve para kazanmak için akıl durdurucu ve acınası bir çaba” açıklaması yaptı. Jackson’ın hayranları ise Jackson’ın yaşadığı Neverland 2003 yılında bir cinsel istismar suçlaması nedeniyle aranıp olay yargıya taşındığında Robson ve Safechuck’ın Jackson lehine ifade verdiğinin altını çiziyor. Dava 2005 yılında Jackson lehine sonuçlanmış ve Jackson hayatını kaybettiği 2009 yılında dek cinsel istismar suçlamalarını reddetmişti. Film, baharda Channel 4 ve HBO kanallarından izleyiciyle buluşacak.